Sport

Djokovic spilte egen turnering foran 4.000 tilskuere – rørt til tårer

Tennisstjernen Novak Djokovic var rørt over å være tilbake på banen hjemme i Serbia, men han måtte se seg slått ut av sin egen turnering.

Serbia's Novak Djokovic celebrates winning against Germany's Alexander Zverev during their match of the Adria Tour charity tournament in Belgrade, Serbia, Sunday, June 14, 2020. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Verdenseneren har fått med seg flere internasjonale stjerner i sin egen nyvinning Adria Tour, som startet opp i Beograd i helgen.

En emosjonell Djokovic brøt ut i tårer foran det entusiastiske hjemmepublikummet etter at han ikke klarte å ta seg til finalen i den første etappen i sin veldedighetsturnering på Balkan.

–Jeg gråter ikke fordi jeg ikke kom til finalen. Jeg er bare overveldet av følelser fordi dette minner meg om barndommen min, sa Djokovic til de rundt 4.000 tilskuerne på Novak Tennis Center ved bredden av Donau, før han la til at det hadde vært et par sterke dager for ham.

I tillegg til Djokovic deltar verdenstreer Dominic Thiem fra Østerrike, Alexander Zverev (7.-ranket) fra Tyskland og Grigor Dimitrov (19.) fra Bulgaria, samt serberne Viktor Troicki, Filip Krajinovic, Dusan Lajovic og Nikola Milojevic.

Overraskende tap

Lørdag kom det to store overraskelser: Djokovic tapte den ene av sine to matcher mot Krajinovic 2-4, 4-2, 4-1, mens Dimitrov tapte i strake sett mot Milojevic.

Da Djokovic vant 4-0, 1-4, 4-2 mot Zverev søndag, var det ikke nok til å ta ham til finalen. Thiem vant finalen i den første turneringen med 4-3, 2-4, 4-2-seier over Krajinovic.

Adria Tour pågår fra 13. juni til 5. juli, og turneen skal videre innom landene Kroatia, Montenegro og Bosnia. Det spilles ikke ATP-turneringer for tiden som følge av koronapandemien, men på Balkan får Djokovic arrangere kamper med publikum til stede.

Det hele avsluttes med en oppvisningskamp i Sarajevo 5. juli mellom Djokovic og bosniske Damir Dzumhur, som tidligere har møtt, og slått, Casper Ruud.