Sport

Her er bandy-overgangene

Bandysesongen i mars ble avsluttet før NM-finalen mellom Stabæk og Ready skulle bli spilt. Likevel har ikke de blåkledde fra Gressbanen ligget på latsiden de siste månedene av den grunn.

Bilde 1 av 2

Av Even Lübeck

For med fire økter i uka allerede nå satser Ready knallhardt på å nå en ny NM-finale og vinne serien to ganger på rad. De har også forsterket laget med Jesper Bergersen, et lovende talent som har vært i Ready tidligere og som sist sesong spilte i barndomsklubben Ullevål.

Nevnte Ullevål ser tynne ut med både Bergersen og Markus Lagerbäck, deres store stjerne, ut. Han har gått til Ullern. Utenom det har de blåkledde fra Bergbanen mistet flere spillere til både studier og flytting.

Ullern har mistet finske Joni Vuipo, og har i tillegg fått to nye hovedtrenere. Hvordan de kommer til å fungere den kommende sesongen blir spennende å se. Klarer de å slå Stabæk for første gang på mange år i en kvart/semifinaleserie?

Gledelig er det også at Skeid rykket opp fra 1. divisjon. Dermed er det fire Oslo-lag i Eliteserien den kommende sesongen.

Her kommer en oversikt over status på de fire Oslo-lagene i Eliteserie:

READY

Sist sesong: Overrasket alle da de kom ut i hundre fra første kamp og bare vant og vant (utenom en uavgjort tidlig mot Ullern). Vant fortjent over Stabæk hjemme 6-3 i starten av desember, og tapte ikke en kamp før 1-6-tapet for nettopp Stabæk i siste serierunde. Det hadde likevel lite å si, for Ready vant serien med fire poengs forsprang til Ullern.

Les også: Her avgjør de seriemesterskapet.

Slet mye mer i sluttspillet. Deres store stjerne Iskander Nugmanov gikk glipp av de første sluttspillskampene mot Sarpsborg, der de vant knepent kamp 1 og 2 (2-1 og 4-3), før de blåste Sarp av banen i kamp 3 med 10-1.

Semifinaleserien ble en skikkelig rysare. Tapte kamp 1 og 4, vant 2 og 3, og da var det en femte og avgjørende kamp i regnvær på Gressbanen.

Der ledet Solberg 3-1 med et kvarter igjen, men på uforklarlig vis klarte Ready å snu det og vinne 4-3, det kan du lese mer om her.

NM-finalen mot Stabæk ble avlyst som følge av koronaviruset.

Hadde også sesongens beste spiller i nettopp Nugmanov.

Trening: Ready trener fire økter i uka, de begynte mandag 4.mai. Før det hadde alle et individuelt ansvar om å holde seg i form. De trener i grupper på fem de første ukene, før det blir felles fra og med mandag 19. Sommerferie fra slutten av juni.

Trenere og støtteapparat: Lars Christian Sveen "Boschi" fortsetter som trener, etter kjempesuksess forrige sesong.

Spillere inn:

Jesper Bergersen - fra Ullevål. Opprinnelig er Bergersen Ullevål-gutt, men han skrev under for Ready før 2017-sesongen. Spilte to sesonger i Ready før han returnerte til Ullevål. Gjorde en god figur sist sesong og ble belønnet med plass på U23-landslaget, samt spilte for “The Immigrants” mot det norske A-landslaget i januar. Solid forsterkning til et lag som allerede ser meget sterkt ut.

Spillere ut: Peter Haug - lagt opp. Evigunge Haug gir seg. Skulle egentlig gi seg "på topp" med NM-finale (og gull?), men den ble avlyst. Spilt på A-laget til Ready i 24 år før det nå er stopp.

Matti Väärälä - lagt opp. Finnen med ganske mange tudler over ä-en sa før 2019/20-sesongen at han kom til å gi seg etter sist sesong. 35-åringen kom til Ready før 2018/19-sesongen. I 2016 ble han klar for Ullern, da han kom fra finske Akilles. Jobber i Oslo og er nå ferdig med bandy på toppnivå.

Annet: Russisk-tyske Alexander Kolyagin skulle opprinnelig spille for Ready sist sesong, men det ble ikke noe av da grunnet usikkerheten rundt arbeidsvisum. Spilte da i russisk eliteserie for Start. Undertegnede får opplyst om at kontrakten med Kolyagin nå er terminert fordi de ikke kan garantere visum (som forrige sesong).

Klubben har enn så lenge 14 spillere på A-lagskontrakt. De ønsker å ha 19 på kontrakt inkludert to juniorspillere.

ULLERN

Sist sesong: Meget god grunnserie der de ble nummer to, poenget foran Stabæk og fire poeng bak vinner Ready. Kunne havnet i ryggen på Ready med seier hjemme over Oslo-rivalen, men tapte 5-6 i en heseblesende kamp på Ullernbanen.

I sluttspillet ble det 3-1 i kamper over Ullevål, etter fire tette og jevne kamper. I semifinalen ble det "som alltid" tap for Stabæk - etter to meget jevne kamper (2-3 og 6-7 etter ekstraomganger) og et kjempetap (4-14). Les om den kampen her.

Trening: Trener barmark med Lise fra Gym Bekkestua, der Ullern har pleid å ha styrketreningen sin tidligere. Får ikke vært der pga koronaviruset. Har to økter i uken.

Trenere og støtteapparat: Jørgen Styrmoe er ferdig som trener etter en sesong. Inn med Ørjan Stokkeland og Terje Lund.

Spillere inn:

Markus Lagerbäck - fra Ullevål. En sterk signering. Meget god haff med solide kvaliteter all over. Vært en av de beste spillerne i Ullevål de siste sesongene.

Spillere ut:

Joni Vuopio - tilbake i Finland. Var en viktig spiller for Ullern da han spilte forrige sesong, men slet en del med skader. Reist hjem til Finland.

Annet: Gjensidig interesse med Endre Tveiten fra ØHIL, men han skal mest sannsynlig til Trondheim for å studere på NTNU.

ULLEVÅL

Sist sesong: Tok seg såvidt til sluttspill. Ble knust av Høvik (2-7) i tredje siste seriekamp, og ordentlig most av Stabæk i nest siste (2-17). Da var de to poeng foran Høvik før siste seriekamp, men med uavgjort 4-4 mot Mjøndalen i siste seriekamp knep de den siste sluttspillsplassen. Fire jevne kamper mot Ullern, men måtte gi tapt 1-3 i kamper.

Trening: Har hatt 1-2 fellestreninger med barmark siden 22.april, pluss egentrening. Legges opp til to barmarkstreninger i uken frem til juni. 18.juni tar laget sommerferie.

Trenere og støtteapparat: Trener Sondre Hammerstad har skrevet under for tre nye år.

Spillere inn:

Per dags dato ingen.

Spillere ut: 

Markus Lagerbäck - til Ullern. Som nevnt er det et stort tap for Ullevål.

Jesper Bergersen - til Ready. Også dette et stort tap. Ullevål har mistet to av sine beste spillere til to Oslo-rivaler.

Håkon Jarlsby - gir seg pga studier. Spilt en del defensiv midtbane denne sesongen. Tidligere U-landslagsspiller.

Theo Houck - gir seg pga studier. Tysk landslagsspiller med god erfaring. Solid back. Ble tatt ut til å spille for “The Immigrants” mot A-landslaget denne sesongen.

Richard Geiborg - flytter hjem. Vært så å si fast i startelleveren, både som back og som haff. Ble tatt ut til å spille for “The Immigrants” mot A-landslaget denne sesongen.

Jesper Gadderud - usikkert. Ønsker seg til Sverige og Jönköping, sier ryktene.

Annet: Jobber med å få inn forsterkninger fra Sverige, primært fra nivå 2 og 3. Enn så lenge ser stallen tynn ut. Beholder landslagsmålvakt Simen Lycke Kjøllmoen, som kommer til å jobbe i Moss fra sommeren av. Viktig at han blir.

SKEID

Sist sesong: Vant 1.divisjon med 23 poeng på 14 kamper, fire foran Snarøya på 2.plass (røk for Høvik i kvalik) og åtte foran NTNUI på 3.plass. Valgte å takke ja til plassen. Første gang i Eliteserien siden 1993/94-sesongen. Vant Eliteserien i 1989/90. Vært flere ganger i NM-semifinale, men aldri finale.

Treninger: To økter i uka i trappene i Linderudkollen - mest for å holde det i gang og at spillerne treffes utover våren. Snart et spillermøte med konkret plan for opplegget frem mot seriestart. Oppstart etter sommeren blir i midten av august med 3-4 økter i uka (barmark, styrke, innebandy og istrening) felles frem til isen ligger på Voldsløkka rundt 1.november. Hvis situasjonen rundt korona tillater det håper de å reise på treningsleir til Sverige en gang i oktober/november. Satser også på få spilt noen treningskamper mot god motstand og delta i Oslomesterskapet(KM).

Trenere og støtteapparat: Hvem som blir hovedtrener er ikke spikret enda, men det er klart at Erik Skrettingland, Helge Klæstad, Per Kåre Hagen og Helge Holter(lagleder og formann) fortsetter i støtteapparatet.

Spillere inn og ut: Ingen har gitt beskjed om at de gir seg. A-laget består av en grunnstamme av opprinnelige Skeid-gutter som har spilt sammen i veldig mange år. Jobber med å utvide troppen, men ingenting er spikret 100% enda.

Annet: Ambisjonen kommer til å bli snakket om på spillermøtet om kort tid. Som nyopprykket lag er det å holde seg i Eliteserien et naturlig mål.

Mer fra Dagsavisen