Sport

Her trener «Abdi» seg opp igjen etter den alvorlige kneskaden

Kypros-proffen Abdisalam Ibrahim sikter mot å være fotballklar igjen i august. 29-åringens kontrakt med Pafos går snart ut, og han utelukker ikke en retur til gamleklubben Vålerenga.

ST. HANSHAUGEN (Dagsavisen): Det er drøyt sju måneder siden det gikk skikkelig galt for Ibrahim.

– Det skjedde i den andre kampen av sesongen med Pafos. Jeg røk menisk og korsbånd i høyrefoten. Kjipt, men slik er det, sier 29-åringen til Dagsavisen.

Ibrahim, som har en fortid i klubber som Manchester City, Olympiakos, Riga, Vålerenga, Viking og Strømsgodset, forsto kjapt at det hadde skjedd noe.

– Jeg skjønte med en gang at det var noe med kneet, men tenkte: Kanskje jeg kan løpe det av meg. Jeg gikk inn igjen, men klarte ikke mer. Jeg måtte bare ut, sier han.

###

Ibrahim dukket opp i Juventus-drakt på treningsøkten der han møtte Dagsavisen. – Jeg har signert for Juventus, har du ikke hørt det? spøker den tidligere Manchester City-proffen og gliser. Alle foto: Jørn H. Skjærpe

Dermed ventet operasjon og en lang periode med opptrening. For tiden jobber han med personlig trener Sam Hoque i Oslo. De to har samarbeidet helt siden 2015.

– Vi jobber med å forbedre mobiliteten i kneet til Abdisalam. Vi har hatt mye framgang de siste par ukene. Målet er at han skal være helt spilleklar i august, sier Hoque til Dagsavisen.

###

Abdisalam Ibrahim og personlig trener Sam Hoque (t.v.). Sistnevnte hjelper flere norske profiler med skadeforebyggende trening og rehabilitering.

Les også: Alvorlig skade for tidligere VIF-profil (DA+)

Åpner for Vålerenga

Sesongen på Kypros ble satt på vent grunnet koronasituasjonen. Ibrahim innrømmer at han ikke vet så mye om fotballframtiden ennå.

– Kontrakten min med Pafos går egentlig går ut i sommer, men det kan bli forskjøvet på grunn av FIFAs nye regler i forbindelse med koronaen. Målet mitt er bare å bli frisk og spille fotball. Det er det viktigste akkurat nå, sier midtbanemannen.

Han har snakket med klubbledelsen i Pafos, men foreløpig er ingenting avklart.

– Jeg er åpen for det meste. Kanskje Vålerenga igjen? sier Ibrahim og gliser.

– 4-3-3 hadde passet meg perfekt. Vi får se hva som skjer, legger han til.

Les også: Villa. Svømmebasseng i hagen. Kontraktstilbud. Dette er Abdis Kypros-liv (DA+)

Allerede har noen klubber vist interesse med tanke på neste sesong.

– Jeg kan ikke nevne navn, men jeg kan si såpass at jeg har fått henvendelser fra Polen og Israel. Vi får se hva som skjer, sier Ibrahim, som for tiden feirer Ramadan.

– Det er deilig faktisk å trene under Ramadan. Noen tenker kanskje at det er tungt, siden man faster mellom soloppgang og solnedgang, men det er egentlig veldig lett når du har fått rutinen i det. Det gjelder bare å være mentalt sterk, sier han smilende.

– Men et iskaldt glass med vann er det deiligste like etter solnedgang. Da er det ekstra godt, sier han smilende.

###

Ibrahim har lagt ned mange, mange timer med trening etter operasjonen i fjor.

Vålerenga svarer

– Hva med interesse fra norske klubber?

– Norge har jeg ikke hørt så mye fra ennå. Men igjen, jeg er åpen for alt.

– Så hvis Fagermo og VIF ringer, lytter du?

– Ja. For jeg liker måten Fagermo spiller på. Kanskje vi får se meg og Shala (Herolind, VIF-spiller) sammen på banen? Vi får se, sier Ibrahim og ler.

Vålerenga-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen har følgende å si om Ibrahims VIF-flørting:

– Abdi er en jækla bra fyr. Det er godt å høre at han er på vei tilbake, men det (en eventuell VIF-retur) har ikke vært tema foreløpig. Vi ønsker å gå inn i sesongen med stabilitet. Vi ønsker å starte med den stallen vi allerede har på plass, sier Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Les også: Kjenner du igjen Vålerenga-talentet? Slik jakter han adrenalin mens fotballen er satt på vent (DA+)

Nyeste fra Dagsavisen.no: