Sport

Kritisk Neville: – Hvor mange spillere i Premier League må dø før det blir usmakelig?

Den engelske fotballprofilen Gary Neville mener jaget etter fotballmillioner øker viljen til å ta skyhøy risiko under pandemi-perioden.

– Fifas medisinsk ansvarlige sa at det ikke skulle spilles fotball før september. Jeg tenker at hvis det var en ikke-økonomisk beslutning, så ville det ikke bli fotball før om mange måneder, sier Neville til Sky Sports.

– Mennesker vurderer nå risiko. Hvor mange spillere i Premier League må dø før det blir usmakelig? Én?, fortsetter Neville ifølge Daily Mail og peker på at «hele diskusjonen dreier seg om økonomi».

– Dette tåkelegger hjernen til folk og påvirker hvilken risiko de er villig til å ta. Dersom mennesker seriøst var villig til å sette liv og helse først, hadde vi ikke hatt diskusjonen om når fotballen skulle kunne gjenopptas, sa Neville.

Øker

– Det er store penger inne i bildet og gedigne tapssluk som kan slå inn. Dette gjør at risikoen man er villig til å utsette liv for, øker i jakten på å få fotballen i gang igjen.

Det er uklart om Premier League vil bli ferdigspilt denne sesongen, men ligaen sikter mot å få gjennomført de siste 92 kampene i løpet av sommeren. Klubber risikerer å gå konkurs om sesongen nullstilles.

Neville tror det er uaktuelt å holde på med kamper til september. – Det vil være vanskelig på grunn av kontraktssituasjonen for mange spillere.

Neville har lånt ut et hotell han eier i Manchester til helsepersonell for å bidra i bekjempelsen av koronapandemien.

Mer fra Dagsavisen