Sport

Klanen: – Han virker ærlig

Tirsdag ble Fagermo intervjuet av Klanen. Førsteinntrykket blant VIFs trofaste er godt.

Hvert år griller Klanen sin hovedtrener. Vanligvis gjøres dette på et utested i Oslo, der presse og andre mediepersoner ikke er velkommen.

Tirsdag var det tid for Dag-Eilev Fagermos første møte, men på grunn av koronaviruset ble årets utgave sendt på nettet.

– Det gjorde at vi ikke kunne gå like mye i dybden som vi pleier. Vanligvis kan det bli både litt griseprat og litt personlige saker. Det ble det litt mindre av denne gangen, sier Rostvåg til Dagsavisen.

Les også: Fagermo om første VIF-trening: – Bedre enn langrenn (DA+)

Godt førsteinntrykk

Likevel sitter Rostvåg igjen med et godt inntrykk av den nye sjefen.

– Det viktigste er at svarene virket ærlige. Det er også hele poenget med dette intervjuet; at vi supportere skal få åpne og ærlige svar, sier Rostvåg og legger til:

– Han kommer ikke med pugga, og polerte floskler som han har fått av en medieansvarlig. Men å si at Dag-Eilev sier det han mener, blir vel å slå inn åpne dører, sier Rostvåg.

Ønsker at det meldes

Rostvåg synes det imidlertid er en god ting. Han mener det er bedre at man sier det man mener, og så får man heller diskutere det etterpå. Som supporter har han også satt pris på Fagermos støtte til Klanen fra dag én.

– Han vil at vi skal melde litt, og komme med noen sleivspark. Vi hadde fortsatt å balansere på den knivseggen med sleivspark uansett, men det er godt å vite at man har treneren i ryggen, sier Rostvåg.

Les også: – Jeg jobber for VIF, permittering eller ikke (DA+)

I intervjuet tirsdag ble det snakk om TV-serietips, men også taktikk, og tanker rundt den sportslige framtiden. Rostvåg liker mange av tankene til den nye sjefen, men påpeker samtidig at de ikke har spilt tellende kamper ennå.

– Vi får se hvordan det blir igjen om et år. Har vi hatt en skuffende sesong blir det spennende å se hvordan han eventuelt forsvarer det, og klarer å peke på framgang vi har hatt.

Aldri visst mindre

Rostvåg trekker også fram en annen årsak til, som han tror førte til at akkurat dette innslaget ble godt tatt i mot.

– Den viktigste grunnen er at folk er sultefora på fotball, ler han, og fortsetter:

– Vanligvis er det litt rapporter fra treningsfeltet, og litt treningskamper. Vi har aldri gått inn i en sesong, og visst så lite som det vi gjør akkurat nå.

Mer fra Dagsavisen