Sport

– Jeg jobber for VIF, permittering eller ikke

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo bruker energien på det han kan gjøre noe med. Han konsentrerer seg om å få spillerne så kampklare som mulig, uansett hvordan situasjonen blir.

Oppdatert!: Fagermo og støtteapparatet permitteres

Koronavirusets herjinger gjør at Vålerenga tidligst kan ha organiserte treninger fra 1. april. Dag-Eilev Fagermo innrømmer at situasjonen er frustrerende.

– Ja, både for spillere og trenere. Vi er vant til adrenalin, og det er selvfølgelig en utfordring når det blir full lockdown, som nå. Men spillerne våre er toppidrettsutøvere. De må kunne greie seg en periode uten organisert trening, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

– Hvordan takler du det selv?

– Jeg er frisk og rask, og faktisk på vei til Initility nå. Vi holder oss unna store forsamlinger, men vi i trenerteamet har fortsatt møter. I tillegg ser jeg fotball i opptak. For eksempel ser jeg treningskamper om igjen, svarer han.

Les også: Fotballtreningene er en fjern drøm - se hvor VIF-profilen holder seg i form under korona-kaoset (DA+)

Følger myndighetenes anbefalinger

De siste dagene har det kommet fram at enkelte klubber, som for eksempel Rosenborg og FK Haugesund, har treninger der spillere trener i mindre grupper. Dét kommer ikke Vålerenga til å ha.

– Det er viktig for meg at vi lojalt følger retningslinjene som er gitt fra myndighetene og fra ledelsen i Vålerenga. Noen gjør det annerledes, men vi kommer fortsatt til å følge disse. Vi kommer ikke til å ha noen form for organisert trening før vi får klarsignal, sier Fagermo.

Senere torsdag, etter at Dagsavisen hadde snakket med Fagermo, skriver VG at Norsk Toppfotball har kommet med en presisering av retningslinjene for treningspraksis hos klubbene. Avisen skriver at det i de nye retningslinjene står at spillerne kan drive fysisk fotballaktivitet – individuelt og/eller i små grupper – i tråd med de til enhver tid gjeldende smittevernregler. Den fysiske avstanden mellom spillere skal til en hver tid være på en til to meter. Det er nulltoleranse for deltakelse dersom det er symptomer på forkjølelse/sykdom.

Han prøver å håndtere situasjonen som «internett-trener», som han selv kaller det, så godt som mulig.

Les også: Midtbanemannen om tiden i Vålerenga: – Har ønsket meg hjem i halvannet år

Videosamtaler

– Spillerne har fått individuelle treningsopplegg. Vi følger dem opp på telefon og på videosamtaler på nett, der vi også kan snakke med dem om taktiske ting. På den måten har vi god oversikt, forklarer VIF-treneren.

– På mange måter er dette som en forlenget sesongoppkjøring. I denne situasjonen blir det mye fysisk for spillerne, legger han til.

Koronaviruset og konsekvensene av det gjør at mange norske klubber ser seg nødt til å permittere både ansatte i administrasjonen og spillere. Dette gjelder også Vålerenga, der hele stallen unntatt fire spillere ble permittert torsdag kveld.

Også Fagermo er delvis permittert.

– Men jeg jobber for VIF uansett, permittering eller ikke. Nå handler det om å stå opp for klubben, sier Dag-Eilev Fagermo.

Les også: Vålerenga bekrefter permitteringer

Nyeste fra Dagsavisen.no: