Sport

Fagermo har landet. På Majorstua og Valle

Dag-Eilev Fagermo har endelig landet i Oslo. På tide, synes han sjøl.

VALLE (Dagsavisen): Mandag kveld kunne han flytte inn i sin nye leilighet på Majorstua, dagen etter kunne han endelig gjennomføre sin første trening på sin nye hjemmebane.

– Dette er deilig, både for meg og for laget. Nå skal vi trene her. Og vi skal trene best. Dessuten er det veldig greit å ha et sted å bo, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Han er nettopp ferdig med onsdagens økt på Intility Arena, en stadion som han på sikt har som mål å fylle med tilskuere.

Hektisk måned

Etter at han ble ansatt som VIF-trener 31. januar måtte han samme kveld av gårde på treningsleir til Portugal.

Så døde faren hans tre dager senere med alt det innebærer. Attpåtil skulle Vålerenga på enda en treningsleir til Spania. Midt i alt dette måtte han finne seg et sted og bo.

– Fruen har vært aktiv i dette og vi har fått litt hjelp av meglere. Jeg kan ikke pendle til Telemark. Noe pendling blir det, men det blir lange arbeidsdager her, sier Fagermo, som overtok leiligheten mandag og kunne flytte inn.

Han har levt et omflakkende liv den siste måneden.

Nå er han også veldig fornøyd med førsteinntrykket av hjemmebanen som treningsarena.

Gode rammer

– Jeg er veldig opptatt av gode treningsforhold og det vi får her inne er veldig bra. Nå kan vi optimalisere treningene slik vi ønsker.

– Jeg ser høy intensitet her og du er aktiv med tilbakemeldingene?

– Intensiteten er en del av spillet. Den må opp. Dessuten er jeg opptatt av faktabasert trening slik at vi får de referansene vi trenger. Kanskje noen trenger en økt til, andre litt mindre.

Ingen koronafrykt

– Koronaviruset, i hvilken grad er det tema her?

– Ikke i det hele tatt. Får noen influensa her får vi ta noen forholdsregler, men vi kan ikke gå rundt og bekymre oss for det, sier Fagermo, som nå får ro i forberedelsene fram til seriestarten mot regjerende seriemester  Molde i Oslo lørdag om fire uker.

Neste treningskamp blir mot Strømsgodset fredag på Marienlyst, mens Odd kommer til Intility fredag 13. mars. I begge disse kampene spilles det to kamper etter hverandre der første- og annetlagene spiller.

Mer fra Dagsavisen