Sport

Ødegaard: – Planen er å spille to år i Real Sociedad

Martin Ødegaard åpner opp om tilværelsen i Real Sociedad, Real Madrid og sjansen på å vinne den spanske cupen i et langt intervju med avisen El Diario Vasco.

Martin Ødegaard har hatt en fantastisk start på låneoppholdet i Real Sociedad. Norges midtbaneyndling ble kåret til månedens spiller i La Liga i september og hans sju mål og åtte målgivende totalt har hjulpet den baskiske klubben til suksess i både ligaen og cupen.

Onsdag spiller laget returoppgjøret i semifinalen i den spanske cupen borte mot overraskelseslaget Mirandes. Med 2-1 å gå på fra hjemmekampen er de nær ved å komme til sin første cupfinale siden 1988, ti år før det norske stjerneskuddet ble født.

I La Liga ligger klubben på en sterk 6.-plass, bare to poeng unna 4.-plassen som sikrer spill i mesterligaen og tre poeng bak 3.-plassen til Sevilla.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

To år i Real Sociedad

Mesterligaspill kan det uansett bli neste år, dersom han returnerer til Real Madrid neste sesong.

Nordmannen er lånt ut til Sociedad fra hovedstadslaget denne og neste sesong, men etter storspillet har ryktene begynt å florere om at La Liga-lederen ønsker ham tilbake allerede til sommeren. De ryktene avskriver Ødegaard.

– Jeg er lykkelig her. Planen er å spille to år i Real Sociedad, og det har ikke endret seg.

Av spillerne trekker Ødegaard fram sin midtbanekollega Mikel Merino som en av de beste spillerne i ligaen, men han har også gode ord om den svenske spissen Alexander Isak.

– Jeg har en god forståelse med han. Isak gjør jobben min enklere, fordi han alltid går på løp og jeg kan sende han bakromspasninger. Vi kan lese hverandre bare ved hjelp av øynene.

I likhet med klubbkameraten Isak, har Ødegaard også et godt forhold til en annen nordmann som har skapt overskrifter i Europa og blir fulgt av Real Madrid, Erling Braut Haaland.

– Det er sinnssykt det han gjør. Jeg kjenner ham fordi jeg har spilt med ham på U-21- og på A-landslaget. Han er en maskin.

Play-off

I tillegg til de viktige kampene om spill i cupfinalen og mesterligaen med Real Sociedad, kommer både Ødegaard og Haaland til å spille en viktig rolle når Norge skal prøve å kvalifisere seg til EM. Første test er 26. mars hjemme mot Serbia.

Selv om 21-år gamle Ødegaard har karrieren foran seg, har han allerede vært med på playoff til EM. Når han blir spurt om den viktigste kampen hittil i karrieren trekkes nettopp den kampen fram.

– Kvalifiseringen med Norge for å delta i EM 2016. Jeg var 16 år gammel, og vi tapte mot Ungarn.

Ødegaard bekrefter at en eventuell cupfinale med Sociedad kan bli vel så viktig, og får inspirasjon av laget som vant klubbens forrige trofé - cupfinalen i 1987.

– Hver dag passerer jeg bildet i Zubieta (treningsfeltet) av tittelen som ble vunnet i Zaragoza. Jeg fant raskt ut betydningen av det bildet og nå ser jeg på det med misunnelse.