Sport

Fredheim Holm merker optimismen i VIF etter Fagermo-ansettelsen

Tidligere Vålerenga-kaptein mener Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga er en perfekt match. Det er det én hovedgrunn til.

34 år gamle Fredheim Holm, som forlot Vålerenga til fordel for KFUM etter 2018-sesongen, følger fortsatt gamleklubben tett. Han gleder seg over at trenervalget falt på Dag-Eilev Fagermo.

– Jeg tror det er en perfekt match, egentlig, med tanke på hva klubben har gått ut med at den ønsker i tiden framover. Da tenker jeg på satsingen på unge spillere og lokale spillere. Det er det ingen i Norge som har gjort bedre enn Fagermo de siste årene, sier KFUM-profilen til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

###

Dag-Eilev Fagermo er i gang med sitt Vålerenga-prosjekt. Foto: Jørn H. Skjærpe

Les også: Isnes og Kåffa bruker Spania-oppholdet til å bygge lag (DA+)

Tenker ikke på 2019

– Vålerenga hadde en grusom høstsesong. Hvordan snur man det inn i 2020-sesongen?

– Det var fjorårssessongen, det. Den er på en måte over. 2019 er det ikke vits å se tilbake på. Nå er det 2020, nå handler det om hva man kan gjøre inn mot en ny sesong og med ny trener. Jeg tipper det er mye positivitet i gruppa og i klubben – det merker jeg for så vidt selv også, uten å være der. Dét er positivt. Så ser jeg at VIF har hatt gode resultater i treningskampene. Får de med seg det inn i seriespill, kan det bli veldig bra, mener den tidligere Vålerenga-kapteinen.

Nå er han på treningsleir med KFUM i Marbella. 34-åringen føler seg i god form om dagen. Han nyter sol og strøkne gressmatter i Spania.

– Absolutt. Det er perfekte forhold for fotball, dette. Helt gull, sier han glisende.

Les også: Se hvem som trener KFUM-keeperne i Marbella: – Selv har jeg ingenting mellom stengene å gjøre mer (DA+)

God følelse

– Hva blir viktigst på treningsleiren?

– Gode treninger, men vi tenker også på treningskampene. Vi skal mikse det opp litt med hva vi ønsker å få ut av de kampene, med tanke på både formasjon, spillestil og belastning på ulike spillere, beretter han.

Magefølelsen er god for Kåffas del før sesongstart.

– Vi er i rute, vi. Så ønsker vi å være i nærheten av der vi var i fjor, selvfølgelig. Vi hadde en god sesong i 2019. Det er opp til oss å jobbe hardt nok til å få gode resultater nok en gang, avslutter Daniel Fredheim Holm.

Onsdag spilte Kåffa 2-2 i treningskamp mot HamKam i Marbella. Lørdag står Strømmen for tur.

Nyeste fra Dagsavisen.no: