Sport

Ambisiøs Myhre med KFUM i Marbella

Thomas Myhre (47) er med «Kåffa» på treningsleiren i Spania. Den tidligere landslagskeeperen legger ikke skjul på at han har ambisjoner som fotballtrener.

MARBELLA (Dagsavisen): Nikolai «Miki»Venedik, 1.-divisjonslagets faste keepertrener, hadde ikke mulighet til å bli med KFUM på treningsleiren til Marbella. Da åpnet muligheten seg for tidligere Everton- og Besiktas-keeper Myhre.

– Kribler det litt ekstra i keepergenene når du kommer ut på en strøken matte i finværet i Marbella?

– Det er morsomt å være med og hjelpe gutta, men jeg må jo si at når jeg kjenner hvordan denne kroppen er i en alder av 47 år, så kribler det ikke nødvendigvis. Jeg har ingenting mellom stengene å gjøre mer, kroppen holder ikke til det, sier en humrende Myhre til Dagsavisen.

– Du så ut til å få en liten lårstrekk i oppvarmingsfasen?

– Nei, nei, nei. Bare gammel rustenhet, sier han og ler.

Saken fortsetter under bildet

###

Det nappet litt til i Myhres venstre lår i starten av tirsdagens KFUM-trening, men med litt effektiv behandling på sidelinja var 47-åringen kjapt i sving igjen. Alle foto: Jørn H. Skjærpe

Les også: Flere unge KFUM-gutter fikk prøve seg mot Notodden: – Akkurat nå er det en mulighet for dem (DA+)

Trenerutdannelse

– Jeg kjenner jo at jeg ikke har smelt hundrevis av baller på trening på en stund, men det går veldig fint. Det er veldig moro å være med totalgruppa her, og ikke minst med keeperne, sier den tidligere landslagskeeperen.

– Så du er ikke på KFUM-benken i treningskampen mot HamKam i morgen?

– He-he. Nei, det er jeg ikke. Og jeg er veldig varsom på at det ikke blir noen skader her, for da måtte jeg vel kanskje ha vært det. Men nei, tanken er at de keeperne som er her skal holde seg friske og raske hele uka.

Han beretter mer om hvordan Marbella-oppholdet kom i stand for egen del:

– Jeg tar trenerutdannelse, så da må jeg være litt involvert på et høyere nivå enn bare 2010-årgangen i KFUM, som jeg har nå. Men jeg har vært involvert i klubben i fire år, både som sponsor og trener. Så tar jeg A-lisensen i år, må da være involvert på høyere nivå, og snakket med Jørgen (Isnes, hovedtrener) om det. Så kom det opp en situasjon hvor den faste keepertreneren ikke kunne reise hit. Da ble jeg spurt om ikke jeg kunne med hit og hjelpe til, og det fikk jeg gehør for hjemme etter å ha tatt et lite familieråd. Helt supert. Det er helt nydelig å være her nede, med en så bra spillergruppe.

Les også: Han er et av Norges største keepertalenter. Snart går kontrakten med Vålerenga ut (DA+)

Fornøyd Isnes

Myhre er klar på at en trenerkarriere frister.

– Nå har det gitt såpass mersmak å trene barn og ungdom, både i Norge og et år i England, at jeg tar trenerutdannelse. Så får vi se hvor langt det bærer. Men planen er å bli med så høyt opp som jeg har kvaliteter til. Og det er i utgangspunktet som hovedtrener, ikke keepertrener, sier Myhre, som satser på å fullføre A-lisensen i løpet av perioden 2020-2021.

Saken fortsetter under bildet

Magnus Lenes, Thomas Myhre og Simon Thomas. Foto: Jørn H. Skjærpe

Magnus Lenes, Thomas Myhre og Simon Thomas.

Kåffa-trener Jørgen Isnes er glad for å ha Myhre med på feltet i den spanske solen.

– Når Miki, som er en fantastisk keepertrener, ikke kunne være med på turen, så fikk vi en gyllen mulighet til å ta med Thomas. Vi er veldig glad for å ha med en sånn ressurs. Det kommer keeperne til å få godt utbytte av, sier Isnes til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

###

Isnes følger nøye med på tirsdagens økt på Dama de Noche-banene i Marbella.

– Hva kan han tilføre?

– Det er jo erfaringen. Han har stått haugevis av matcher på høyt nivå gjennom sin aktive karriere. Så er han annerledes enn Miki. Selv om de ser keeperrollen litt på samme måte, så ser han kanskje noen ting som Miki ikke tar så mye av. Det kan være veldig fin ”input” i hverdagen til keeperne i løpet av en uke i Marbella, sier Isnes.

Simon Thomas og Magnus Lenes er de to keeperne som er på plass. Lenes er på prøvespill fra Ranheim. Det skyldes at KFUMs Knut-André Skjærstein må opereres og blir ute i en lengre periode, opplyser Isnes.

###

Prøvespiller Magnus Lenes i aksjon på trening.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Mer fra Dagsavisen