Sport

Sverige slet seg videre

(Sverige - Polen 28-26). Sverige trengte bare å unngå tosifret tap mot poengløse Polen for å ta seg videre i håndball-EM, men laget slet seg til seier 28-26 og fikk stående applaus.

Publikum i Scandinavium i Göteborg var fornøyd med det de fikk se, men svenskene har langt fra imponert like mye som Norge, som blir en av motstanderne i hovedrunden i Malmö.

Polen ledet med inntil tre mål i første omgang, men Sverige ledet 14-13 til pause. Hjemmelaget viste seg som det beste også i 2. omgang og var oppe i 26-21-ledelse før Polen skapte litt spenning med tre mål på rad. Omgangen endte med samme sifre som den første, og dermed ble det svensk tomålsseier.

Les også: EM dag for dag

Sverige tar ikke med seg poeng til hovedrunden. Slovenia ble gruppevinner med tre strake seirer og har i likhet med Norge to poeng med seg videre. Island og Portugal er også klare for hovedrunden i Malmö, mens avslutningen av gruppe E onsdag avgjør om Ungarn eller Danmark blir det siste laget.

Om Ungarn tar poeng fra Island, er verdensmester Danmark ute. Med islandsk hjelp kan danskene derimot sørge for at det blir fire nordiske lag i hovedrunden i Malmö.

Sverige møter Portugal i sin første kamp fredag og Norge i den neste søndag. Det blir sannsynligvis uten forsvarskjempen Jesper Nielsen, som var en av lagets beste innledningsvis i EM. Han satt på benken tirsdag med en kneskade som kan sende ham ut av mesterskapet.

– Det kjennes ikke bra, sa han tirsdag til svensk radio.

EM-sluttspillet håndball menn i Norge, Sverige og Østerrike tirsdag, gruppespillet 3. runde:

Gruppe D (i Trondheim):

Bosnia-Hercegovina – Frankrike 23-31 (13.14), Portugal – Norge 28-34 (14-16).

Norge og Portugal til hovedrunden.

Gruppe B (i Wien):

Østerrike – Nord-Makedonia 32-28 (18-12), Ukraina – Tsjekkia 19-23 (10-9).

Østerrike og Tsjekkia til hovedrunden.

Gruppe F (i Göteborg):

Sveits – Slovenia 25-29 (10-16), Polen – Sverige 26-28 (13-14).

Norges neste kamp: Fredag 17. januar klokka 20.30 mot Island eller Slovenia.

Slovenia og Sverige til hovedrunden.

Les også: Håndball-EM 2020 for menn: Her er fullt program