2020-sesongen kan bli spilt uten publikum

Landets største sport ligger i dvale.

Det er bare å stålsette seg for det. 2020-sesongen kan bli året uten publikum på norske fotballbaner.

Fotballfolk er fødte drømmere. Man gleder seg til neste trening, neste kamp, neste trepoenger, neste EM, neste VM.

Alt kommer. I stigende rekkefølge.

Men 2020 blir helt annerledes. Folk skal ikke samles. Men fotball kan spilles.

Nå er seriestarten utsatt ytterligere noen uker, til tidligst 15. juni. Men også den datoen er høyst usikker. Og kan det spilles foran publikum?

Blir sesongen avlyst, blir det selvsagt katastrofalt for Norges Fotballforbund. Prioritet nummer en er at kampene kan spilles. Gjerne uten publikum.

For det største publikum sitter uansett hjemme. Og tv-inntektene er en dramatisk stor del av fotballens inntektsgrunnlag. Også for breddefotballen.

Som tv-opplevelse er fotball for tomme tribuner kraftig redusert. Men for blodfansen spiller det mindre rolle. De vil se laget sitt.

Og Discovery, som har rettighetene til norsk seriefotball, må ha innhold. Det er grenser for hvor mange fotballkamper og mimreprogrammer vi ønsker å se i reprise.

Landets største sport ligger i dvale. Titusenvis av fotballkamper skal spilles i Norge i år, og mange av dem vil bli spilt. Men medieavtalen og Norsk Tipping er fotballens økonomiske livbøyer.

I Danmark blir det ikke publikum på kampene før tidligst i september.

Også landslagssjef Lars Lagerbäck må regne med tomme tribuner hvis det blir landskamper i høst. Her gjelder det samme. Det viktigste er at kampene blir spilt.

reidar.sollie@dagsavisen.no