M/S tapte tiårets siste kamp for Oilers

(Manglerud Star – Oilers 1-4) M/S fikk to mål heller tvilsomt annullert på stillingen 1-2, og med to kjappe mål igjen fra Oilers like etter ble det tap i årets siste kamp i Manglerudhallen.

Manglerud Star tok tidlig ledelsen hjemme i Manglerudhallen mot serieleder Stavanger Oilers. Tidligere NHL-proff David Booth sendte vertene i ledelsen etter åtte minutter, før Tommy Kristiansen først utlignet mens Christer Simonsen var utvist og Ludvig Hoff snudde kampen for Oilers minuttet etter det igjen.

Ti minutter ut i midtperioden fikk så M/S sitt utligningsmål annullert. Craig Puffer fikk pucken i mål, men scoringen ble underkjent på grunn av Puffers angrep på Oilers-keeper Henrik Holm. Minuttet etter scoret M/S nok en gang, men heller ikke denne gang ble utligningen stående da dommerne dømte interference i trekket som ledet opp mot målet.

Som om ikke to underkjente mål var nok, var Tommy Kristiansen og Oilers frekke nok til å legge på til 3-1 minuttet etter det igjen. To annullerte mål og mål i mot på tre minutter gjorde at det kokte over for enkelte av M/S-spillerne, og under den påfølgende tominutteren for dårlig oppførsel benyttet Nicolay Bryhnisveen muligheten til å øke Oilers' ledelse til 4-1.

Mellom andre og tredje periode var det et hakk i isen som forsinket oppgjøret med drøye timen. Ingen mål ble notert i siste periode, noe som gjorde at Stavanger Oilers vant 4-1 og er fortsatt elleve poeng foran Storhamar. M/S er på sin side nest sist på tabellen, med kun Grüner under seg.

Eliteserien menn mandag:

Manglerud Star – Stavanger 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)

1. periode: 1-0 (8.01) David Jonathan Booth (Corey Elkins), 1-1 (13.17) Tommy Kristiansen (David Morley, Nolan Zajac), 1-2 (14.24) Ludvig Hoff (Brady Maurice Brassart, Thomas Berg-Paulsen).

2. periode: 1-3 (31.34) Kristiansen (Mathias Trettenes, Zajac), 1-4 (35.24) Nicolai Bryhnisveen (Andreas Klavestad, Greg Mauldin).

Utvisninger: Manglerud Star 5 x 2 min., Stavanger 3 x 2 min.

Øvrige kamper mandag:

Lillehammer – Storhamar 1-4 (0-3, 0-0, 1-1)

1. periode: 0-1 (5.28) Mats Larsen Mostue (Jonas Djupvik Løvlie), 0-2 (10.51) Rasmus Ahlholm (Tony Cameranesi), 0-3 (17.07) Matt Prapavessis (Ahlholm, Cameranesi).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1-3 (54.57) Nick Dineen (Sondre Bjerke, Joakim Eidsa Arnestad), 1-4 (59.39) Patrick Thoresen (Ahlholm, Prapavessis).

Utvisninger: Lillehammer 3 x 2 min., Storhamar 4 x 2 min.

Stjernen – Sparta 9-3 (2-1, 1-1, 6-1)

1. periode: 1-0 (1.45) Sam Coatta (Andrew O'Brien, Braden Christoffer), 1-1 (13.09) Robin Dahse, 2-1 (17.26) Daniel Ciampini (Kyle James Farrell, Christoffer).

2. periode: 2-2 (23.27) Magnus Nilsen (Henrik Knold), 3-2 (28.06) Ciampini (straffe).

3. periode: 4-2 (43.05) David Hallström (Maksims Ponomarenko), 5-2 (47.14) Jørgen Langdalen (Andreas Heier, O'Brien), 6-2 (51.35) Coatta, 7-2 (53.01) O'Brien, 8-2 (53.19) Hallström (Philip Lyngsmo Hansen, Mikael Mikalsen), 9-2 (56.20) Daniel Trnavsky (Heier, Magnus Eikrem Haugen), 9-3 (56.53) Martin Grönberg.

Utvisninger: Stjernen 11 x 2 min., Sparta 16 x 2 min.

Frisk-Asker – Vålerenga 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)

1. periode: 1-0 (15.56) Alexandre Lavoie (Marcus Oskarsson, Anders Bastiansen), 2-0 (18.46) Hampus Gustafsson (Mikael Dokken, Bastiansen).

2. periode: 3-0 (30.24) Gustafsson (Bastiansen, Lavoie), 4-0 (35.19) Dokken (Lavoie, Oskarsson).

3. periode: Ingen.

Utvisninger: Frisk-Asker 8 x 2 min., Vålerenga 10 x 2 min.