Sport

Imponert over Flugstad Østbergs comeback

Ingvild Flugstad Østberg var tilbake i skisirkuset på en overbevisende måte. 4. plassen overrasket henne. – Jeg er strålende fornøyd og overrasket, sa hun etter sesongdebuten.

Av Egil Sæther

LENZERHEIDE: Therese Johaug fortsetter å være ustoppelig denne sesongen. I åpningsrennet i Tour de Ski lørdag var hun i en klasse for seg selv. Heidi Weng ble nummer to.

Johaug har hatt det som vane å vinne denne sesongen, og lørdag var intet unntak. På 11 kilometer fellesstart i Lenzerheide tok hun kommandoen fra start, så seg aldri tilbake og vant med drøye tolv sekunder foran Weng. Dermed har Johaug fått en ypperlig start på Tour de Ski.

– Jeg er veldig fornøyd med de sekundene jeg fikk i den løypa her, sa Johaug til et samlet norsk pressekorps etter seieren.

Johaug hyllet også Flugstad Østberg etter seieren. Hun gikk sitt første renn for sesongen etter å ha fått startnekt tidligere i sesongen. Hun så frisk ut i løypene i Lenzerheide og ble nummer fire etter å ha tapt spurten mot Heidi Weng og Ebba Andersson.

– Det er kjempebra og artig å ha henne tilbake. Men jeg er ikke overrasket. Hun har vært i god form i sommer og i høst. Hun har jo trent mens hun ikke har gått skirenn, sa Johaug om lagvenninnen

Og Flugstad Østberg nøt hver meter. Hun måtte starte langt bak i feltet ettersom hun ikke hadde verdenscuppoeng.

– Jeg brukte litt tid på å komme opp til teten, men da hadde Therese stukket fra allerede. Kanskje jeg burde prøvd å følge henne, sa en sprudlende Ingvild Flugstad Østberg til norske journalister. Flugstad Østberg er tittelforsvarer i Tour de Ski, en konkurranse Therese Johaug ikke har gått siden 2016.

Rykket

Konkurrentene holdt følge de første drøye tre kilometerne før 31-åringen fra Dalsbygda satte inn et ekstra støt og fikk en luke. Etter fire kilometer var det åtte sekunder ned til de nærmeste konkurrentene.

Johaug gikk i ensom majestet de siste seks kilometerne, som så ofte før denne sesongen. Selv om konkurrentene hentet rundt ti sekunder på Johaug på tampen, var det aldri noe tvil om hvor seieren skulle ende.

Bak henne ble det en kamp mellom Ingvild Flugstad Østberg, Ebba Andersson, Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen om de to siste plassene på pallen.

Weng vant spurten

Sistnevnte klarte ikke å holde følge med de tre øvrige med tre kilometer igjen. Det ble en spurtduell mellom Weng, Andersson og Flugstad Østberg om hvem som skulle bli nummer to og tre.

Weng vant spurten overlegent, mens Andersson slo Flugstad Østberg på målstreken om tredjeplassen.

Weng var nesten på gråten av glede.

– Det var kjempeslitsomt å gå, men så hadde jeg krefter til denne spurten, sa hun.

Mer fra Dagsavisen