Sport

Tung julefeiring for United og Ole Gunnar Solskjær

(Watford – Manchester United 2-0) Smellen mot «vepsene» var ikke det Ole Gunnar Solskjær trengte. Nå må han se framgang mot Newcastle torsdag.

– Vi er nødt til å spille bedre mot såkalt svakere motstand – lag som forsvarer seg i en dyp blokk. Dette var ikke godt nok. Nå må vi forbedre oss, sa United-kaptein Harry Maguire til BBC etter matchen.

Dette var andre helg på rad med poengtap for United, som før det hadde en god periode med seire mot både Tottenham og Manchester City. Tapet søndag kom etter en kjempeblunder av keeper David de Gea og en straffescoring. De Gea skulle bare plukke ned et slapt skudd fra vertenes Ismaïla Sarr, men glapp istedenfor ballen mellom hendene og inn i eget nett fire minutter etter pause. Dermed var United under press.

– En gigatabbe av De Gea. Det burde vært en enkel redning, konstaterte fotballeksperten Graeme Souness i Sky Sports’ studio.

Like etter gjorde Aaron Wan-Bissaka en klønete sklitakling i eget felt, som resulterte i straffe og mål for Watford og Troy Deeney.

Nummer åtte

Da endte det med et flaut 0-2 tap for Solskjær. Nok en gang sa det stopp i møte mot et antatt svakere lag. United hadde mye ball, men det ville seg ikke. Laget tapte for første gang i ligaen siden 2. november mot Bournemouth og må tilbringe julaften på 8.-plass i Premier League. Neste sjanse til tre poeng er hjemme mot Newcastle på «Boxing day» (2. juledag).

Manchester United har slitt med å skape sjanser mot bunnlag som ligger lavt, og dette var også tilfellet mot et Watford som lå lavt og satset på kontringer. Det var ikke et eneste skudd på mål fra noen av lagene i en første omgang med få sjanser. Den ene store sjansen som kom fikk Jesse Lingard, men United-spilleren lobbet svakt over alene med keeper. Lingard har fortsatt ikke scoret i ligaen i 2019. Oppladningen til kampen var heller ikke ideell for Manchester-laget, som satt fast i trafikken og ankom Vicarage Road kun en time før kampstart. Først ut var en av Solskjærs assistenter, Martyn Pert, som fikk avlevert lagoppstillingen i tide.

Pogba tilbake i aksjon

Da ble det klart at Paul Pogba var tilbake på benken for de røde djevlene. Franskmannen pådro seg en ankelskade mot Southampton 31. august og har ikke vært på banen siden 30. september.

– Han er i god form, føler seg bra og det er ingen problemer med ankelen. Forhåpentligvis får vi se det beste av Paul de neste månedene, sa Solskjær til Sky Sports før kampen.

Pogba kom inn etter 64 minutter på stillingen 0-2, men klarte ikke å sette nevneverdig preg på kampen. Han fikk et skudd på mål ti minutter før slutt, men Manchester United kom ikke nærmere og Watford sikret inn sin andre seier for sesongen.

KAMPFAKTA

Premier League menn søndag, 18. runde: 

Watford – Manchester U. 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Ismaila Sarr (50), 2-0 Troy Deeney (54).

Dommer: Lee Mason.

Gult kort: Étienne Capoue, Abdoulaye Doucouré, Craig Cathcart, Watford, Luke Shaw, Manchester U..

Watford (4-2-3-1): Ben Foster – Adrian Mariappa, Christian Kabasele, Craig Cathcart, Kiko – Étienne Capoue (Roberto Pereyra fra 77.), Will Hughes – Ismaila Sarr (Isaac Success fra 87.), Abdoulaye Doucouré (Nathaniel Chalobah fra 69.), Gerard Deulofeu – Troy Deeney.

Manchester U. (4-2-3-1): David de Gea – Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw – Scott McTominay (Juan Mata fra 72.), Fred – Daniel James (Mason Greenwood fra 58.), Jesse Lingard (Paul Pogba fra 64.), Marcus Rashford – Anthony Martial.

Tottenham – Chelsea 0-2 (0-2)

Mål: 0-1 Willian (12), 0-2 Willian (str. 45).

Dommer: Anthony Taylor.

Gult kort: Dele Alli, Paulo Gazzaniga, Moussa Sissoko, Toby Alderweireld, Tottenham, Kurt Zouma, Mateo Kovacic, Antonio Rüdiger, Chelsea.

Rødt kort: Heung-min Son (62), Tottenham.

Tottenham (4-2-3-1): Paulo Gazzaniga – Serge Aurier, Toby Alderweireld, Davinson Sánchez, Jan Vertonghen (Danny Rose fra 74.) – Moussa Sissoko, Eric Dier (Christian Eriksen fra 46.) – Lucas Moura (Tanguy Ndombele fra 74.), Dele Alli, Heung-min Son – Harry Kane.

Chelsea (3-4-3): Kepa – Kurt Zouma, Antonio Rüdiger, Fikayo Tomori – César Azpilicueta (Reece James fra 80.), N'Golo Kanté, Mateo Kovacic (Jorginho fra 68.), Marcos Alonso – Willian, Tammy Abraham (Michy Batshuayi fra 80.), Mason Mount.