Sport

29 jordskjelv i år i VM-byen

De norske spillerne er stålsatt for jordskjelv i VM-byen i Japan.

Av Espen Hartvig

KUMAMOTO: Den norske VM-troppen i håndball kommer til å bli informert om jordskjelv før mesterskapet starter i Japan lørdag.

Spillere og ledere har vært hjemmefra i en ukes tid allerede i treningsleir i Fukuoka. Det er noen mil unna VM-byen Kumamoto.

Les også: Håndball-VM for kvinner i Japan 2019, her er fullt program

Ikke skader i år

Den første kampen for Norge går mot Cuba lørdag.

Kumamoto-regionen sørvest i Japan ligger utsatt til når det gjelder jordskjelv. Ifølge earthquaketrack.com er det registrert 29 skjelv i og rundt Kumamoto by det siste året, men disse har ikke ført til skader.

I 2016 ble VM-byen rammet av et skjelv som målte 7,4 på Richters skala.

Ikke bekymret

50 mennesker mistet livet og 3.000 ble skadd. Nesten 100.000 innbyggere måtte evakueres. Skjelvet førte til store materielle skader på bygninger og veier og førte til en rekke branner.

Vanntilførselen til Kumamoto ble også helt ødelagt.

– Hver VM-tropp har to lag-guider, og de kommer til å informere også når det gjelder dette spørsmålet (jordskjelv). Vi er også i kontakt med aktuelle instanser i Kumamoto, men dette er ikke noe å bekymre seg for, skriver VM-arrangøren i en e-post til NTB.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ristet

En femtedel av verdens kraftigste jordskjelv rammer Japan. Det tett befolkede landet ligger der fire tektoniske plater møtes ved «Ildringen» rundt Stillehavet. Det er der flesteparten av verdens jordskjelv finner sted.

Norges herrelandslag spilte VM i samme by i 1997. Da opplevde troppen to mindre skjelv. Treneren Harald Madsen våknet av at han ristet skikkelig i sengen på hotellet.

Kvinne-VM spilles i perioden 30. november til 15. desember. Norge kommer til mesterskapet etter finaletap for Frankrike i VM 2017.

Angola, Nederland, Serbia og Slovenia er de andre norske motstanderne i puljespillet. De tre beste går videre til hovedrunden.

Mer fra Dagsavisen