Sport

Vålerenga fikk juling da det gjaldt som mest. Eli Landsem har svaret på hvorfor

LSK Kvinner banket VIF 5-1 på Fornebu i lørdagens cupfinale. Men hvorfor møtte ikke Vålerenga opp? Hvorfor havnet spillerne bakpå umiddelbart? Sportssjef og trenervikar Eli Landsem peker ut hovedårsaken til ydmykelsen.

Les mer om finalen her: Vålerenga ydmyket av LSK

Sportssjef og trenervikar Eli Landsem var den eneste fra Vålerenga-staben som kom ut og gjorde intervjuer like etter kampslutt lørdag. Hun var naturlig nok ikke fornøyd.

– Ja, i dag var det «one of those days». Vi må opp en del hakk i tempo og ballbehandling, men det må vi bare bli bedre på. I dag gikk det til helvete. Det går for fort for oss. Vi har ikke møtt opp på jobb, sa hun.

– De kommer ikke med noen ting vi ikke visste om, sier hun og legger trykk på noen.

– Det er noen som jukser i jobben sin, da blir det følgefeil og da får vi juling.

Duelltap

Vålerenga så bedre ut i starten av den andre omgangen. De reduserte til 1-4 og så ut til å komme mer inn i kampen, før Anja Sønstevold satte inn 5-1 like etter.

– Det var ikke noe gøy, nei. Vi snakket om i pausen at vi bare skulle drite i den 1.omgangen, også har vi troen på det her. Men man vinner ikke fotballkamper når man ikke løper og når man ikke vinner noen hodedueller. Da kan man bare slutte å spille fotball.

Men Landsem var ikke skuffet over sesongen som helhet.

– Jeg er veldig fornøyd med både sesongen og høsten. Vi hadde ti på rad uten å tape. Så fikk vi bakoversveis i dag. Men dette var et eventyr.

Les også: «For noen er fotballkamper morsomst på forhånd. For VIF-jentene var finalemoroa fort over»

Sang

Midt under intervjuet begynte flere av Lillestrøm-spillerne å synge «Seieren er vår», like siden av Landsem.

– Sånne ting som det der, er jævlig irriterende, sa Landsem, før hun svarer på det opprinnelige spørsmålet om hvordan det var å stå på sidelinjen og se at de var sjanseløse.

– Det er så kjedelig, for nå er det veldig lenge til neste kamp. I sesongen kan ting gå skeis også er det ny kamp med en gang, men nå er det jo et halvt år. Det er kjedelig. Men summa summarium har vi en gjeng som er fornøyd med det steget vi har tatt.

Njoya: – Tungt

– Det var en veldig tøff kamp. Det er alltid tungt å tape 5-1. Vi prøvde vårt beste, men Lillestrøm er veldig gode. Sånn er fotballen.

Det sa Vålerengas målscorer Ajara Njoya til Dagsavisen på vei til bankett i byen lørdag. Hun var den eneste var de blåkledde som gjorde mål i finalen, som altså endte 5-1.

Njoya ble den store helten i semifinalen mot Arna/Bjørnar og scoret tre (!) lekre mål i 4-1-seieren borte i Bergen. Hun har totalt scoret 15 mål i alle turneringer denne sesongen.

– Det var veldig bra mot Arna/Bjørnar, men ikke like bra i dag, sa hun på spørsmål om hvordan det var å spille på Telenor Arena-matta, foran 5000 tilskuere.

Les også: Eli Landsem: – Derfor er Vålerenga-prosjektet det morsomste jeg har gjort (DA+)

Om scoringen sin, sa hun følgende:

– Det var et fint innlegg, og jeg tenkte bare å angripe ballen og stange den hardt i mål. Det var veldig gøy å score foran så mange.

Selv om det ble klart tap i cupfinalen, er Njoya fornøyd med sesongen totalt sett. Sølvmedalje og cupfinale var det nok noe færreste hadde sett for seg før sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd med sesongen sett over ett. Vi har jo kvalifisert oss for Champions League. Det var veldig viktig. Jeg er glad på alles vegne.

– Du klarer å feire i dag også, selv om det ble tap?

– Ja, det går nok helt fint. Jeg skal feire sesongen, for den kan vi være fornøyd med, sa hun.

Hett rundt øra på målvakten

Kanskje den mest travle Vålerenga-spilleren lørdag var målvakt Hannah Seabert. Intet mindre enn syv ganger måtte hun hente ballen ut av nettet, men bare fem av scoringene ble gjeldende.

Hun strålte likevel fra øre til øre etter kampen. Cupfinalen var en ny opplevelse for den amerikanske målvakten.

– Det var en sykt kul opplevelse! At alle sammen kommer og se cupfinalen betyr mye. Det var gøy å være utpå der, selv om det var tøft. Man vil aldri at man skal slippe inn så mange mål, men sånt skjer. Jeg må bare gi all honnør til LSK. Det var bare ikke vår dag i dag, sa Seabert.

Hun fortsatte:

– Jeg er likevel veldig fornøyd med hva vi har gjort denne sesongen. Jeg føler ikke denne kampen reflekterer hva vi ellers hva gjort. Det var kjedelig å tape så mye, men jeg er veldig fornøyd med hele sesongen. Å bli historiske med sølvmedaljen har også vært veldig gøy. Og å komme til Champions League! Nei, man kan ikke være skuffet, sier Seabert.

– Hva ville du gjort annerledes om du hadde hatt muligheten, sett i etterkant?

– Vi visste om alt som kom, men vi gjennomførte det ikke godt nok. Vi ble løpt fra. Planen var god nok, men gjennomføringen sto ikke til bestått, sa Eli Landsem.

Mer fra Dagsavisen