Sport

Må ta tøffe valg

Landslagssjef Alexander Stöckl har forberedt hopperne på tøffe uttak.

Halvor Egner Granerud må belage seg på hopping i kontinentalcupen mens lagkameratene på elitelandslaget innleder verdenscupen i Wisla til helgen.

Verdenscupåpningen i Polen innledes med kvalifisering fredag kveld og fortsetter med lagkonkurranse og individuelt renn i storbakken henholdsvis lørdag og søndag.

De norske hopperne som får sjansen under åpningshelgen, er Daniel-André Tande, Robert Johansson, Johann André Forfang, Robin Pedersen, Thomas Aasen Markeng og Marius Lindvik.

Alt blir dokumentert

Det betyr at Granerud ble vraket til verdenscupåpningen, noe landslagssjef Alexander Stöckl begrunner med 23-åringens prestasjoner under landslagets siste økter.

– Vi dokumenterer alt vi gjør, og utøverne har innsikt i all informasjon vi samler inn. Så han var nok forberedt på at dette ble vanskelig. Han så nok på tallene at de fleste andre var bedre, men selvfølgelig var han skuffet. Alle ønsker å starte i verdenscupen, sier Stöckl til NTB.

Åtte hoppere

Onsdagens uttak var etter alle solemerker det første av flere av den vrien sorten for Stöckl denne vinteren. Landslagssjefen har hele åtte hoppere på landslaget denne sesongen, én flere enn forrige vinter.

Sist sesong var i tillegg Daniel-André Tande og Kenneth Gangnes ute med skader i lengre perioder. Det gjorde uttakene enklere for Stöckl.

Denne sesongen er Anders Fannemel uaktuell på grunn av korsbåndskaden han pådro seg i juli. Dermed har Stöckl sju mann igjen på elitelandslaget, men i utgangspunktet kun seks plasser i verdenscupen.

Det betyr at landslagssjefen må skuffe en av sine elever gjennom hele vinteren, dersom ikke én av dem skulle sikre Norge en ekstra kvoteplass via kontinentalcupen.

taler.

– Det er alltid en vanskelig situasjon, for utøveren spesielt. Det handler om å formidle det på rett måte, sier østerrikeren. (NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: