Vålerenga 54 sekunder fra full pott

(Stavanger Oilers - Vålerenga 2-1 etter straffeslag). 54 sekunder før slutt ledet Vålerenga i Stavanger. Da sprakk nullen etter en utvising både VIF og Stavanger var enig i var helt feil.

Bilde 1 av 2

Igjen ble det en ny tett og dramatisk duell mellom de to tungvekterne. Vålerenga styrte mot en overraskende seier, men laget pådro seg en pussig utvisning (pucken ut av spill) av Svein Rotbakken to og et halvt minutt før slutt.

Den avgjørelsen var VIF-trener Roy Johansen himmelropende uenig i.

Skandale av dommerne

– Det er synd at dette avgjøres av dommerne. Det er en generaltabbe av dommerne. Hele hallen ser at pucken er inne i plexiglasset før den går ut. Ett ord oppsummerer dommerinnsatsen: Bånn, sier Roy Johansen til TV2.

Han fikk støtte av Stavangers Tommy Kristiansen.

– Nei, det skulle aldri vært noen to minutter, det så jeg også, innrømmet han. – Men for oss er seier seier uansett, la han til.

For dette kunne blitt Stavangers første tap etter ordinær tid denne sesongen. Men utvisningen endret forutsetningene.

For det ble en ang diskusjon mellom VIF-trener Roy Johansen og hoveddommer. Uten at det hjalp. For utvisningen ble opprettholdt, Oilers tok ut keeper og var dermed to mann mer. Og 54 sekunder før slutt sprakk det. Daniel Kissel, Stavanger-spilleren som scorer mest mot Vålerenga, hamret inn utligningen.

I tilleggstida ble det ingen scoring og det skyldtes to kjemperedninger av VIF-keeper Steffen Søberg.

Straffeslagene havnet stort sett i stengene, Tobias Lindström satte VIFs eneste scoring.

Kun fem backer

Vålerenga kom med redusert mannskap til Stavanger med blant andre bare fem backer, hvorav en junior.

Men laget ville vise seg fram fra start og frustrerte hjemmelaget fra første dropp. Det gjorde de ved å jobbe hardt i posisjonsspillet og nekte Stavanger rom. Det resulterte i at Oilers kom til usedvanlig få klare målsjanser.

Heller ikke i de to overtallsperiodene de fikk klarte Stavanger å skape noe. Det er ganske uvanlig.

I stedet var det Vålerenga og Kalle Ekelund som fikk periodens største sjanse da han kom rett fra utvisningsboksen, fikk pucken på midten og gikk alene mot keeper Henrik Holm. Men han fikk ikke pucken forbi Oilers rutinerte mann bakerst..

– Vi er altfor tamme og utålmodige, sa Stavangers Tommy Kristiansen til TV2 etter første periode.

Endelig scoring

Tobias Lindström hadde ikke scoret på fire kamper, men etter sju minutter ut i midtperioden satt den endelig.

Nettopp Tommy Kristiansen ble utvist og dette overtallet maktet VIF å utnytte. Et knallhardt slagskudd fra norsk-svensken føyk rett i nettet til stor begeistring for de tre tilreisende VIF-supporterne.

På de vel besatte tribunene var det mange i halloween-utstyr, men de hadde kanskje ikke tenkt seg at skrekkvelden for deres del skulle starte i DNB Arena.

For de så også at Martin Røymark satte et skudd i tverrliggeren på stillingen 0-1.

Men det ble med skrekken. Takket være at ishockeykamper ikke varer i 59 minutter, men i 60.

For VIF var kampen i seg sjøl en opptur, men ett poeng skulle vært tre.

– Vi er sinte og skuffa nå fordi vi føler at vi fratas poeng. Men rent kampmessig gjør gutta en stor innsats og det skal vi fokusere på etterhvert, sa Roy Johansen.

Eliteserien ishockey torsdag, 15. runde:

Stavanger – Vålerenga 2-1 e.str. (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

DNB Arena: 4071 tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (26.59) Tobias Lindström (Kalle Ekelund, Martin Røymark).

3. periode: 1-1 (59.04) Dan Kissel (Mathias Trettenes, Tommy Kristiansen).

Forlengning: Ingen.

Avgjørende straffe: 2-1 Mathias Trettenes.

Utvisninger: Stavanger 2 x 2 min., Vålerenga 4 x 2 min.

Lillehammer – Sparta 2-3 e.str. (0-1, 0-1, 2-0, 0-0, 0-1)

Eidsiva Arena: 1341 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (19.49) Anders Tangen Henriksen (Jonas Meisingset, Mikkel Søgaard).

2. periode: 0-2 (34.47) Victor Ohman (Mattias Nilsson, Martin Grönberg).

3. periode: 1-2 (40.59) Stephan Vigier, 2-2 (51.33) Joakim Eidsa Arnestad (Stian Nystuen, Nick Dineen).

Avgjørende straffe: 2-3 Grönberg.

Utvisninger: Lillehammer 2 x 2 min., Sparta Sarpsborg 4 x 2 min.

Manglerud Star – Stjernen 4-6 (1-1, 1-1, 2-4)

Manglerudhallen: 200 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (7.21) Gustaf Berling (Ludvig Steenberg, Håkon Nilsen), 1-1 (9.43) Kyle James Farrell (Andrew O'Brien).

2. periode: 1-2 (37.32) Jonas Medby (Farrell), 2-2 (39.43) Marcus Ekberg (Tord Thoresen, Mathias Trygg).

3. periode: 3-2 (41.04) Berling (Marius Johansen), 3-3 (42.40) Braden Christoffer (Farrell, O'Brien), 4-3 (43.36) Mats Henriksen (Trygg, Ekberg), 4-4 (47.46) O'Brien (Jørgen Langdalen, Daniel Trnavsky), 4-5 (49.01) Farrell (Langdalen, Daniel Ciampini), 4-6 (50.53) Andreas Heier (Ciampini, Farrell).

Utvisninger: Manglerud Star 4 x 2 min., Stjernen 6 x 2 min.

Narvik – Frisk Asker 5-3 (3-2, 0-1, 2-0)

646 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (1.51) Artur Niskakangas, 1-1 (6.49) Christian Kåsastul (Hampus Gustafsson, Nicolay Andresen), 2-1 (10.12) Svein Petter Falk-Larssen (Niskakangas, Marcus Nordlund), 3-1 (16.01) Wade Murphy (Kalvis Ozols, Connor Hurley), 3-2 (18.32) Reid Petryk (Gustafsson).

2. periode: 3-3 (38.26) Gustafsson (Sebastian Johansen, Mikael Dokken).

3. periode: 4-3 (43.11) Ozols (Kåre Benjamin Byrkjeland, Murphy), 5-3 (59.51) Tim-Robin Johnsgård (Tom André Christensen).

Utvisninger: Narvik 8 x 2 min., Frisk-Asker 4 x 2 min.

Storhamar – Grüner 7-5 (4-0, 2-4, 1-1)

CC Arena: 2386 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (0.48) Rasmus Ahlholm (Markus Mikkelsen, Matt Prapavessis), 2-0 (5.16) Prapavessis (Phil Marinaccio, Eirik Salsten), 3-0 (9.43) Martin Rønnild (Kurt Davis), 4-0 (11.56) Rønnild (Steffen Thoresen, Mikkelsen).

2. periode: 5-0 (23.10) Christian Rogne Bull (Rønnild), 5-1 (23.53) Tobias Skuterud (Jesper Oehrvall, Håvard Steen), 5-2 (25.15) Oehrvall (Herman Sagfossen, Robin Olsen-Syversen), 5-3 (30.13) Sagfossen (Emil Hybertsen), 5-4 (33.31) Kristian Kucera (Sean-Michel Sunnqvist), 6-4 (38.22) Simen André Edvardsen (Marinaccio, Davis).

3. periode: 6-5 (46.29) Oehrvall (Olsen-Syversen, Rolf Thomas Aastad), 7-5 (59.38) Robin Dahlstrøm (Patrick Thoresen, Rønnild).

Utvisninger: Storhamar 6 x 2 min., Grüner 3 x 2 min.