Sport

Juárez: – Mexico vil alltid være et alternativ

Kontrakten til Vålerenga-back Efraín Juárez løper ut ved årsskiftet. Partene er i dialog, men 31-åringen utelukker ingenting – ei heller en retur til hjemlandet.

Høyrebacken har vært ute med skade, men melder seg nå klar til lørdagens viktige oppgjør mot Lillestrøm på Åråsen. Vålerenga har fortsatt til gode å vinne en kamp i høst, og nedrykk er nå kun fem poeng unna.

– Jeg startet å trene med gruppen igjen i forrige uke. Nå er jeg klar til kamp lørdag, sier Efraín Juárez til Dagsavisen.

– Vi vet hva situasjonen vår er, resultatene har ikke gått vår vei. Vi har fortjent mer, men slik er fotballen. Lørdag har vi en god mulighet til å snu det, fortsetter den tidligere Celtic- og Vancouver Whitecaps-spilleren.

Meksikanske Juárez, som tidligere i år ble koblet til Cruz Azul av medier i hjemlandet, har ikke tatt en avgjørelse om framtiden ennå. Det har heller ikke klubben.

Les også: Hevder meksikansk toppklubb vil hente Juárez (DA+)

Tre alternativer

– Vil dere ha Juárez med videre, Ronny Deila?

– Ja da, det er ikke noe tvil om at det er en god fotballspiller. Så har vi ikke bestemt oss ennå for hva vi gjør med framtida, for nå har vi helt andre ting å tenke på, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

– Spiller det inn at dere har to andre – Amin Nouri og Christian Borchgrevink – som alternativer på høyrebacken?

– Det er klart det gjør det, men vi ønsker å ha det beste laget vi kan få. Vi får se hva det blir. Men det er det siste jeg sitter og tenker på nå, sier Deila og viser til jakten på en trepoenger.

Selv hevder Juárez at han tenker lite på framtiden for øyeblikket.

– Jeg og klubben snakker selvfølgelig med hverandre, men dette er ikke et godt tidspunkt å gjøre noe med kontraktssituasjonen. For min egen del tenker jeg alltid på det som skal skje på kort sikt. Tenker man for langt fram, kan det påvirke prestasjonene på banen, sier meksikaneren til Dagsavisen.

Les også: Vålerenga er strålende fornøyd med treningene uke etter uke. Men de vinner ikke kamper (DA+)

Trives i VIF

Han understreker imidlertid at han har det veldig bra i Vålerenga.

– Absolutt. Dette er en herlig klubb, en herlig by og et herlig land. Ligaen er god. En tøff, fysisk liga å spille i. Og Vålerenga har en trener og en spillergruppe som er veldig bra. Familien min trives også, sier Juárez.

– Nå på høsten peker enkelte jeg kjenner på kulden og været i Norge, spesielt siden jeg kommer fra varme Mexico. Men vi stortrives her. Av og til kan det være bra å prøve det helt motsatte av der man er, sier han og ler.

Backen sier følgende om koblingene til Mexico:

– Mexico er et alternativ. Jeg er jo derfra, det er mitt land. Jeg har spilt i ligaen der også. Mexico vil alltid være der, men som jeg sier, nå handler det om å hjelpe Vålerenga og avslutte sesongen her på en god måte. Etter det kan jeg og klubben snakke om veien videre, sier Juárez.

Mer fra Dagsavisen