Sport

– Vi har tillit til Ronny Deila

Vålerenga-spillerne er klare på at de tror dagens trenerteam vil snu den tunge situasjonen VIF er inne i.

VALLE (Dagsavisen): Lørdag tapte Vålerenga 0-2 hjemme mot Stabæk. Rekken uten trepoenger i serien er nå oppe i elleve kamper, VIFs verste rekke på 25 år. Avstanden til nedrykksstrid skrumper også stadig. Nå er det kun seks poeng ned til Strømsgodset på kvalik, og drammenserne har en kamp mindre spilt.

Likevel klandrer ikke spillerne trener Deila.

– Selvfølgelig har vi tillit til treneren. Den gruppa vi er i, med trenerteamet og støtteapparatet og alle … Det er en veldig fin gjeng. Alle trives. Det er ingen å ta pekefingeren på. Trenerne har en plan, og den følger vi ikke mot Stabæk. Slik er det. Det er ikke slik at vi får beskjed om å falle inn i egen 16-meter mot Stabæk, sier en selvkritisk Aron Dønnum til Dagsavisen.

Les også: Vålerenga tapte, Dønnum så rødt. Nå øker presset på Ronny Deila (DA+)

Matti-støtte

Lagkamerat Matthias Vilhjalmsson er enig med sin lagkamerat.

– Har dere tillit til Ronny Deila og trenerteamet?

– Ja, tror jeg. Det er i hvert fall tilfellet for min del. Og alle jeg snakker med synes han er en fantastisk trener. Han har hatt noen utfordringer i sommer, blant annet med skader på nøkkelspillere. Og så har vi mistet noen viktige spillere. Og så er det er klart at når vi er inne i en såpass lang og tung periode, at gruppa er preget. Nå må vi jobbe sammen, både trenerteamet og spillerne, sier islendingen til Dagsavisen.

Deila føler selv at han har tillit i klubben og hos spillergruppa, tross den tunge perioden.

– Er tilliten der?

– Ja da, jeg føler vi har en bra tone. Men klart, dette er ikke holdbart over tid, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

Les også: Deila: – Selvfølgelig kan vi rykke ned (DA+)

Lever med presset

– Hvordan håndterer du presset?

– Det må jeg bare leve med. Det er tøft å ikke vinne kamper. Da skuffer man seg selv, og mange andre i tillegg. Det må man leve med. Utover det, så har jeg såpass stor tro på meg selv at jeg tror vi skal få dette laget til å vinne kamper igjen. Men akkurat nå er det tungt, innrømmer han.

Så hvordan snur man det mot rivalen Lillestrøm i neste runde?

– Vi må gå i oss selv, alle sammen. Vi må finne noen enkle løsninger som gjør at vi framstår som mot Odd sist (1-1), ikke som mot Stabæk nå. Vi vet vi har det inne, sier Deila.

Mer fra Dagsavisen