Sport

Romania får støtte av barn. Og det synes Lagerbäck er "konstigt"

Romania ble dømt til å spille for tomme tribuner i Bucuresti tirsdag kveld. Men 30.000 barn slipper inn for å gi sin støtte til laget.

Betingelsen er at barna er under 14 år gamle og at de kommer i grupper på ti, ledsaget av en voksen.

Norges landslagssjef Lars Lagerbäck synes beslutningen er «konstig», og at det er en merkelig avgjørelse.

– Jeg har aldri vært borte i dette før, og jeg synes det er rart når man ønsker å markere en beslutning med tomme tribuner. Men hvis regelverket er slik må vi bare respektere måten Romania løser det på, sa Lars Lagerbäck på pressekonferansen i Bucuresti mandag ettermiddag.

Og han fikk følge av lagkaptein Stefan Johansen.

– Vi fikk høre om dette da vi landet her søndag kveld og ble vel litt overrasket. Men vi fokuserer på det sportslige og dette skal ikke ha noen betydning for oss, sa han.

Vil ha en plan

Rumenske tilskuere er beryktet for sin oppførsel og nettopp tilropene under kampene mot Spania og Malta er årsaken til at UEFA bestemte at kamnpen mot Norge skulle gå for tomme tribuner.

– Vi er veldig opptatt av rasisme i fotball og jeg håper de unge tilskuerne oppfører seg ordentlig, sier Lars Lagerbäck.

Han innrømmet at man ville ha en plan for hvordan man skal reagere hvis det skulle komme rasistiske tilrop underveis i kampen.

Arena National i Bucuresti har plass til 55.000 tilskuere.

200 norske tilskuere

I tillegg til de anslagsvis 30.000 barna, er om lag 200 norske supportere sikret plass.

Disse kjøpte seg billett før straffen ble bestemt, men UEFA valgte å godkjenne disse.

– Det stemmer, vi tillater at barn får se kampen, og vi kommer til å ha rundt 30.000 barn på tribunene, forteller Romanias medieansvarlig Catalin Popescu til Nettavisen.

For Lars Lagerbäck handler kampen uansett bare om å få den seieren Norge må ha for å holde teorien levende om fortsatt norsk mulighet til EM-plass.

Håper på Spania

– Vi har kort tid fra Spania-kampen lørdag og det har stort sett bare handlet om restitusjon siden, sier han.

Samtidig med Norges kamp i kveld møtes Sverige og Spania på Friends Arena utenfor Stockholm. Det norske håpet ligger i at Spania vinner den kampen og sikrer sin EM-plass.

– Vi kan ikke gjøre annet enn å fokusere på vår kamp, og som mot Spania legger vi forskjellige planer ut fra hva som er nødvendig, sier Norges svenske landslagssjef.

Kampstart i Bucuresti er klokka 20. 45 tirsdag.

Mer fra Dagsavisen