Sport

Drammen-spiller blir danmarksproff fra sommeren 2020

Aksel Horgen har scoret på bestilling for håndballklubben Drammen denne sesongen. Fra neste sesong skal han spille for danske Bjerringbro-Silkeborg.

Horgen ble forrige sesong kåret til årets eliteseriespiller av Norsk Topphåndball og har startet denne sesongen med 38 mål på fire kamper for Drammen.

Nå er den høyre kantspilleren klar for danske Bjerringbro-Silkeborg. Det skriver den danske klubben på sine hjemmesider. Han skal fullføre sesongen med Drammen før han reiser sørover.

– Førsteinntrykket mitt er veldig godt. Det virker som en trygg og fin klubb som jeg har fulgt de siste to-tre årene. Det er et lag som alltid ønsker å kjempe for medaljer, noe som passer meg, sier Horgen.

Den danske klubben har åpnet sesongen med tre seirer, en uavgjort og et tap. Horgen skal erstatte Johan Hansen, som etter sesongen skal til tyske Hannover-Burgdorf.

Trener Peter Bredsdorff-Larsen bruker store ord om sin nyervervelse, som er 23 år og kommer fra Langhus.

– Vi har lyktes med å skaffe oss en meget spennende spiller, en av de beste i Norden på høyrekanten. Han er en talentfull kant som har gode forutsetninger for å utvikle seg ytterligere i de kommende sesongene. Han er fysisk sterk og er på et meget høyt nivå teknisk. Vi gleder oss, sier han.

Mer fra Dagsavisen