Sport

En varm Oslo Maraton venter over 23.000 løpere lørdag

Over 23.000 løpere er påmeldt til lørdagens Oslo Maraton. Arrangøren tar forholdsregler på grunn av det klare solskinnet som er meldt.

Lørdag går årets nest største løpsfest av stabelen i Oslo, bare Holmenkollstafetten er større i antall deltagere.

Maraton (42km), halvmaraton (21km) og 10 kilometer vil prege bybildet fra starten av. Og som vanlig er det meldt strålende vær, som det ofte er under dette arrangementet.

- Vi lander på en økning i antall deltakere på rundt 22 prosent sammenlignet med fjoråret. Ja, vi har rundt 4 500 flere løpere i år enn under fjorårets utgave, sier daglig leder May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton.

Tøff avslutnimg

Maraton går klokka 09.25 og får neppe problemer med varmen, men halvmaraton med start 13.30 er øvelsen med flest deltagere. Start og mål er på Rådhusplassen og i år som i fjor går løypa først opp og rundt Frognerparken, ut til Skøyen, inn langs havna til Akershus festning før den svinger gjennom sentrum og opp rundt St. Hans-haugen. tilbake til sentrum, ned Karl Johans gate og tilbake til Rådhusplassen.

Arrangøren ber deltagerne ta hensyn til varmen. Det kan bli 20 grader i skyggen, i sola blir det betydelig varmere! Fem drikkestasjoner settes opp. Men deltakerne oppfordres til å ikke komme uforberedt, det er lett å bli dehydrert når det er varmere enn man tror. Og særlig runden opp rundt St. Hanshaugen vil bli tøff for mange.

Distansen "10 for Grete" har start klokka 16.15 og har den flateste traseen, ut til Skøyen og tilbake.

Oslo-trippelen

De aller "galeste" satser på Oslo-trippelen, det vil si at man må fullføre alle tre distansene. 140 løpere har fått plass i denne spesielle øvelsen. Man må rekke starten til neste distanse, eller er man ute av moroa.

– Vi merker størst økning i klassen 25-29 år som har 16% økning fra i fjor. Maraton øker mest prosentmessig, men det er halvmaraton de fleste skal løpe, sier kommunikasjonsansvarlig Stime Hartmann hos arrangøren.

Det er Sportsklubben Vidar som er hovedarrangør og som har mønstret over tusen frivillige medhjelpere i sitt jubileumsår. Vidar fyller 100 år senere i år.

OBS! Enkelte trikke- og bussruter er lagt om lørdag. Sjekk endringene på ruter.no.