Sport

Høye svev på Fornebu tross snøproblemer

Lørdag er det igjen tid for X Games Norway. Det betyr høye svev og spektakulære triks på Fornebu.

I Telenor Arena på Fornebu skal nok en gang noen av verdens beste på brett, både snø og hjul, motorsykkel og freeski gjøre opp og imponere publikum med høye svev og akrobatikk.

Det hele starter med innledende runde for streetskaterne 12.30.

Så går det slag i slag helt fram til motor X-finalen i quarterpipe 21.15.

Vises på NRK

– Vi har lagt ned masse arbeid og kreativitet i denne arenaen og programmet, sier Henning Andersen, sjef for X Games i Norge til NRK.

Det hele vises også på NRK om du ikke skulle ha anledning til å besøke arenaen selv.

Og i arenaen er deler av taket fjernet for å få plass til stillaset til det gigantiske hoppet som er bygget for anledningen. Her skal det altså bli svære svev.

Dette hullet har skapt snøproblemer for arrangementet, ifølge NRK.

Kraftig regnvær har sørget for å smelte mye av snøen.

Arrangøren av X Games fikk problemer med å legge nok snø og ba Kvitfjell om hjelp. Kvitfjell har produsert i overkant av 40.000 kubikkmeter snø som har blitt lagret over sommeren, skriver NRK.

Norske utøvere

Det er elleve norske deltakere med. Markus Olimstad, Fridtjof Sæther Tischendorf, Mons Røisland og Stian Kleivdal (brett). Disse skal konkurrere mot blant andre Rene Rinnekangas, Sven Thorgren og Yuki Kadono.

Birk Ruud, Øystein Bråten, Christian Nummedal, Ulrik Samnøy og Johanne Killi deltar i skikonkurransen, mens Kevin Bækkel og Tonje Pedersen skal imponere på skateboard.

Ski

Fem norske skiutøvere er altså invitert til X Games i bigair.

– Årets X Games Norge vil bli helt unikt med så mange idretter inne på samme arena, og dette vil bli et bra show, sier landslagstrener Luke Allen til Skiforbundet.

Klar for X Games Norway er også den 11 år gamle skateboard-sensasjonen Rayssa Leal fra Brasil og den amerikanske snowboardstjernen Jamie Anderson.

Det samme er den canadiske snowboardstjernen Mark McMorris som har vunnet flere X Games-medaljer enn noen andre.

Mer fra Dagsavisen