Sport

Klanen: – Usigelig trist å se på Vålerenga

Men Klanens talsmann mener sesongen fortatt kan reddes.

Vålerenga tapte 0–4 for Bodø/Glimt mandag og har tatt to poeng på de siste fem kampene og VIF ligger på sjetteplass i Eliteserien.

– Det er selvfølgelig like mange meninger om Vålerenga som det er medlemmer i Klanen. Men den generelle stemningen er at man er langt nede. Det er drittungt. Nå er formen til Vålerenga mer enn nok til å ødelegge dagen sånn humørmessig. Når det er sagt, så er ikke det å tape mot Glimt i Bodø isolert sett noen krise, men det blir litt flaut på slutten der, sier talsmann Erling Rostvåg i Klanen om 0–4 tapet mot serieleder Bodø/Glimt.

Les også: Vålerengas femte strake uten seier

Sjetteplass

Nå ligger altså Vålerenga på en sjetteplass med 26 poeng. Det er et stykke opp til fjerde. Der ligger Rosenborg med 32 poeng. Og nettopp Rosenborg er motstander neste runde.

Men at det er noen krise i VIF vil ikke Rostvåg gå med på.

Han peker på at VIF har hatt sportslig framgang mer eller mindre sammenhengende siden Ronny Deila kom inn for Kjetil Rekdal i 2016.

– Det er sjelden man opplever sportslig framgang sammenhengende over tre år uten tilbakeslag. Det er fortsatt mulig å redde sesongen, men da må det skje en snuoperasjon ganske fort, sier Rostvåg.

Les også: – Zahid ikke god nok for landslaget

Bedre enn før

Han peker på ting som er bedre i VIF nå enn før. Som at det sportslige apparatet jobber godt og at for eksempel spillere selges for mer enn de ble kjøpt for. Senest Ejuke.

– Klubben har bedre kontroll på erstatninger enn tidligere. Det er historisk nytt i klubben. Men så har de muligens undervurdert hvor skjørt samspillet har vært. Med relativt få endringer i laget har det slutta å stemme. Det er det trenerapparatets oppgave å fikse, mener Rostvåg.

Etter en bra sesongstart har det butta for VIF.

– Vi har gått fra å være i den sjuende himmel, til at det er blitt usigelig trist å se på, sier Rostvåg.

Deila

Men han vil ikke svartmale helt om det skulle ende med sjetteplass i år.

– Hvis vi da avslutter sesongen på sterkt vis resultatmessig og spillemessig, scorer mål og vinner mye på slutten er det en godkjent sesong. Hvis laget ser ut som nå i november må man ta grep. Om det da er det sportslige eller organisatoriske vil bli lettere å si noe om da. Men det er altså fortatt mulig å gå ut av sesongen og tenke at vi er bedre enn i fjor, sier Rostvåg.

– Men hva med Deila? Er alle fornøyde med han?

– Det er lov å diskutere trenerens avgang, men det får bli på puben. Det som er viktig nå er at vi viser at vi er Norges beste supportere og støtter laget vårt på kamp, avslutter Rostvåg.

Mer fra Dagsavisen