Sport

Derfor måtte Skeid selge til KFUM

Det er ikke ofte et lag selger toppscoreren sin til rivalen og naboen. Men Skeid trenger ikke bare poeng, de trenger også penger. – Og pengene går ikke til noen ny Skeid-spiss, sier Tom Nordlie til Dagsavisen.

– De går nok i sluket, sier han lakonisk om den overraskende overgangen for David Tavakoli fra Skeid til KFUM.

Nordlie påpeker at det verken har vært uenighet eller dramatikk rundt overgangen.

– KFUM har vært interessert i David lenge og når han sjøl også ønsket seg dit, ble det en helhetsvurdering med økonomi som et viktig element. Når alle tre parter er enige, blir det slik. Men den økonomiske biten får daglig leder ta, sier Tom Nordlie.

– Du vil ikke erstatte ham?

– David har scoret 21, 20 og 17 mål i de tre sesongene jeg har trent ham. Det er ikke bare å hente en slik spiss. Vi er ikke i posisjon til å kjøpe noen, vi må hente spillere gratis som slår til. Jeg bruker utrolig mye tid på å se spillere, men jeg konsentrerer meg nå om de vi har i Skeid. Og aller helst vil jeg bare være trener, sier Nordlie.

Scoret mot KFUM

David Tavakoli scoret Skeids utligningsmål da KFUM og Skeid spilte 1-1 i vår. Til returkampen på Ekeberg 15. september skal han prøve å score mot gamle lagkamerater hvis han selv ønsker.

– Ja, vi har ingen avtale om at han ikke skal spille den kampen. Slik fungerer det ikke med kjøp og salg i fotballen i dag, sier Nordlie, som ønsker T27 år gamle Tavakoli lykke til i KFUM.

KFUM ligger på plassen som gir kvalifisering til opprykk til Eliteserien, mens Skeid ligger på den motsatte plassen, kvalifisering for å unngå nedrykk. Neste oppgave er Kongsvinger på Intility kommende lørdag.

Skeids pengesluk

KFUM-trener Jørgen Isnes (som også har spilt for Skeid) har hatt Tavakoli på ønskelista lenge.

– David blir en suveren tilvekst til gruppa vår. Han er gifit både rettvendt og feilvendt, sier Isnes til klubbens nettsted.

KFUM er årets store positive overraskelse i 1. divisjon, og laget er også klar for kvartfinale i cupen der de møter Odd på Ekeberg i september.

I år er Tavakoli toppscorer i Skeid med sine sju mål.

Det forsinkede prosjektet med å bytte kunstgress på Nordre Åsen har skapt store økonomiske bekymringer for Skeid. Det koster klubben omlag 40.000 kroner per kamp på Intility arena. Etter planen skulle høstsesongen spilles på Nordre Åsen, men nå er hjemkomsten utsatt til 20. oktober, til nest siste hjemmekamp.

Mer fra Dagsavisen