Sport

KFUM ledet med to mål. Og tapte to poeng

(Jerv - KFUM Oslo 2-2). Alt så greit ut. 2-0 til pause. Så raknet det for «Kåffa» mot slutten. Trener Jørgen Isnes var forbanna. Jervs trener fornøyd. - Vi visste at nøkkelen var å ta ut deres kaptein Sortevik, og det klarte vi etter pause, sa Arne Sandstø til Dagsavisen.

Bilde 1 av 3

Av Per Erik Moen

LEVERMYR STADION (Dagsavisen) Etter 4-4 borte mot HamKam sist, var KFUMs trener Jørgen Isnes klar på at låvedøra skulle stenges. Det klarte de. I en omgang.

En tilsynelatende trygg 2-0 ledelse ble til 2-2 etter hvilen. Låvedøra sto nemlig plutselig på gløtt igjen.

– Jeg sier ikke til spillerne at de skal legge seg lavere. Spillerne selv vil ikke legge seg lavere. Hva som skjer vet jeg bare ikke helt. Vi skal ha ballen på deres banehalvdel, slik vi hadde før pause, men så lar vi dem spille seg nærmere og nærmere vårt mål. Dette ligger i hodene våre, sa en rødglødende Isnes til Dagsavisen rett etter kampslutt.

Sortevik var nøkkelen

Så ble han intervjuet på tv, kom tilbake med mer normal ansiktsfarge, og fortsatte;

– Jeg skal også ta dette innover meg. I den forstand at vi må øve mer, mye mer, på å spille inn seirer i slike oppgjør. Som sagt ligger dette mest i hodene på oss.

– De to omgangene var som natt og dag ?

– Ja. Svarte natta i 2. omgang. Neida. Ikke så ille. Men, hør her, sier Isnes;

– På de fem siste kampene, har vi to hjemmeseirer, og vi har tre uavgjorte på bortebane. Det er bra, det. Så får vi altså rette hele fokuset inn på å fortsette å spille vårt spill selv om vi leder klart.

Sandstøs plan

Jervs trener Arne Sandstø sa dette til Dagsavisen etter kampslutt:

– Deres kaptein, Stian Sortevik, har vært 1. divisjons beste spiller til nå denne sesongen. Vi var klare på at vi måtte ta han ut av kampen for å vinne. Det var vi ikke i nærheten av i 1. omgang. Da var han briljant, og da er KFUM veldig, veldig gode. Så la de han litt høyere i banen etter hvilen, og da "fanget vi ham i garnet".

– Så enkelt?

Glimrende 1. omgang

– Nesten. Vi flytter også opp flere folk, og slår lange baller. Det liker ikke KFUM. I pausen var jeg engstelig for at vi skulle bli rundspilt også i 2. omgang, slik vi til tider ble før hvilen. Sånn sett er jeg fornøyd med uavgjort, avslutter Jervs rutinerte trener.

Oslo-laget tok ledelsen allerede etter tre minutters spill. Kaptein Stian Sortevik sendte avgårde et nokså løst skudd fra 16 meter. Jervs keeeper Øystein Øvretveit så kula hele veien, var på den, men likevel forsvant den inn i nettmaskene. OK, skudd, ja, men likevel svakt keeperspill.

Etter dette var det mye som minnet om 4-4-kampen på Hamar sist helg. Vertene hadde en fem minutters periode hvor de burde fått minst en nettkjenning.

Først etter syv minutter da et innlegg fra dødlinja gikk over KFUMs keeper, rullet langs mållinja, men intet gul/blått ben rakk fram for å sette ballen over streken.

Og, ingen hadde reagert om dommeren hadde blåst straffe til Jerv bare sekunder senere.

Når vi så tillegger at Jerv hadde et skudd kun centimetere utenfor etter 11 minutter, så forstår man at dette fort kunne blitt reprise av 4-4 på Hamar.

Hammer burde punktert kampen

Etter denne djerve Jerv-perioden ble KFUM mer og mer til å kjenne igjen. De hadde mye ball, de hadde god bevegelse, og til tider presise og gode pasninger i lengderetningen. Og de hadde kula på motstanderens banehalvdel. Alltid en fordel i fotball.

Etter 23 minutter fyrte Sortevik av fra 16-meteren igjen, men denne gangen var Jervs keeper mer resolutt, og avverget en dobling av gjestenes ledelse.

27 minutter: Stopper Jørgen Hammer slår en nydelig langpasning til Yannis Moula, alene mot keeper klarer han ikke å få kontroll over kula, og en stor mulighet går inn til keeper.

Men, hva gjorde vel det, når samme Moula smeller ballen i hjørnet bare sekunder senere, etter fin pasning fra Stian Sortevik. 2-0 til "Kåffa".

– Vi skal ta Kisa

Rett etter var Sortevik nær å score på ny, og at Jørgen Hammer ikke klarte å sette ballen i nettet etter den påfølgende corneren, lurer han nok fremdeles på selv.

KFUM hadde god kontroll ut 1. omgangen og gikk til hvilen med en god 2-0-ledelse.

Etter pause ble det lite spill og mye tull fram til det var 20 minutter igjen. Da gjorde Jerv forandringer med å sende flere folk og flere lange baller inn i feltet. "Kåffa" var ikke til å kjenne igjen, og det kunne faktisk blitt 3-2 i overtidsspillet.

– Neste helg kommer Ull/Kisa til oss. Vi elsker å slå dem. Og det skal vi. Det kan du skrive, sa trener Jørgen Isnes. Som et kvarter etter kampslutt også hadde fått smilet på plass igjen.

1. divisjon fotball menn onsdag, 19. runde:

Jerv – KFUM Oslo 2-2 (0-2)

Levermyr stadion: 1473 tilskuere.

Mål: 0-1 Stian Sortevik (3), 0-2 Yannis Maxitas Moula (29), 1-2 Alexander Dang (71), 2-2 Ole Marius Håbestad (87).

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL.

Gult kort: Yannis Maxitas Moula, Robin Rasch, Daniel Fredheim Holm, KFUM Oslo, Mathias Wichmann, Ole Marius Håbestad, Jerv.

Øvrige resultater:

Kongsvinger – Strømmen 3-2, Notodden – Nest-Sotra 2-3, Sandefjord – Raufoss 1-0, Tromsdalen – Sogndal 0-1, Ull/Kisa – Sandnes Ulf 2-1.

Spilles torsdag: Skeid – Start.

Spilles 28/8: Aalesund – HamKam.

Mer fra Dagsavisen