Sport

Bodø/Glimt mistet serieledelsen

(Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt 1-1). Molde forblir på tabelltopp etter at Bodø/Glimt spilte 1-1 mot bunnlaget Sarpsborg mandag kveld. Et offsidemål imot gjorde livet surt for nordlendingene.

Uavgjortresultatet er Bodø/Glimts første poengtap siden braktapet mot Vålerenga (0-5) i begynnelsen av juli.

Med seier søndag overtok Molde tabelltoppen i påvente at Glimts kamp, men med 1-1 i Østfold forblir moldenserne på tabelltopp. Blåtrøyene leder nå Eliteserien foran Bodø/Glimt på målforskjell når tolv kamper gjenstår.

Kristoffer Zachariassen sendte østfoldingene i ledelsen, mens Ulrik Saltnes sørget for poengdeling. 1-0-scoringen til Sarpsborg skulle derimot vært annullert for offside.

– Poenget i seg selv er ok. Jeg er veldig fornøyd med at vi kommer tilbake. Jeg sto med en følelse av at det målet var offside, men jeg har ikke sett det på nytt, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampslutt.

Viktig poeng

Sarpsborg tok på sin side et viktig poeng i bunnstriden, men skulle gjerne hatt full pott på eget kunstgress. Tre poeng er avstanden opp til Tromsø på kvalifiseringsplass og Ranheim på sikker plass.

– Jeg synes vi spiller en veldig god kamp. Vi skaper gjerne ikke de største sjansene men føler vi slipper til lite, og vi har grei kontroll på det også får de det ene målet. Det er forferdelig. Det er tre poeng vi trenger nå, sa Zachariassen til Eurosport.

Sarpsborg står uten seier siden Odd ble slått 2-0 i midten av juni.

«Mos»-målgivende

Sarpsborg har hentet en rekke spillere i sommer. Fredag kom Mustafa «Mos» Abdellaoue inn portene på Sarpsborg stadion, og spissen fikk tillit fra start mandag kveld. Det angrer trener Geir Bakke neppe på.

Ni minutter etter pause mottok Abdellaoue en høy pasning fra Gauti Vetti, tok den ned på brystet og kom seg til dødlinjen. Der fikk han lagt skrått inn til Kristoffer Zachariassen som sikkert satte inn sitt tredje mål for sesongen.

Målet skulle derimot aldri vært godkjent. Reprisene viste at Abdellaoue hadde en skotupp i offside i forkant av scoringen.

Slet med å produsere

På tidspunktet hadde Sarpsborg hatt noen gode muligheter. Jørgen Strand Larsen var nære ved å gi blåtrøyene en tidlig ledelse, mens Mario Pavelic var farlig frempå med et skudd etter en drøy halvtime.

Gjestene fra nord hadde også sine sjanser. Sarpsborg-keeper Alexandre Letellier sto i veien da Ulrik Saltnes headet fra kort hold etter godt forarbeid signert Amor Layouni.

Selv om de mest ekstreme sjansene uteble for Glimt, ble det til slutt nettsus. Saltnes fikk til slutt overlistet Letellier da han stusset inn hjørnesparket til Layouni sju minutter før slutt. Dermed sikret han ett poeng for bodøværingene.

Kommende mandag skal Bodø/Glimt forsøke å revansjere 0-5-tapet mot Vålerenga når hovedstadslaget kommer på besøk. Kvelden før venter tabelljumbo Strømsgodset borte for Sarpsborg.

Eliteserien fotball menn mandag, 18. runde:

Sarpsborg – Bodø/Glimt 1-1 (0-0)

Sarpsborg stadion: 5311 tilskuere.

Mål: 1-0 Kristoffer Zachariassen (54), 1-1 Ulrik Saltnes (83).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Håkon Evjen, Patrick Berg, Bodø/Glimt, Mustafa Abdellaoue, Magnar Ødegaard, Matti Lund Nielsen, Sarpsborg.

Lagene:

Sarpsborg (4-4-2): Alexandre Letellier – Mario Pavelic, Magnar Ødegaard, Nicolai Næss, Joachim Thomassen – Jonathan Lindseth, Gaute Vetti (Matti Lund Nielsen fra 63.), Ismaila Coulibaly, Kristoffer Zachariassen – Jørgen Strand Larsen, Mustafa Abdellaoue (Ole Jørgen Halvorsen fra 76.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Ricardo Friedrich – José Isidoro (Morten Konradsen fra 73.), Marius Lode, Vegard Bergan, Fredrik André Bjørkan – Vegard Leikvoll Moberg (Endre Kupen fra 73.), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Håkon Evjen, Philip Zinckernagel (Jens Petter Hauge fra 86.), Amor Layoni.