Sport

Matchvinner Keita ble tent av hetsen fra Klanen

(Strømsgodset - Vålerenga 3-2). Tidligere VIF-spiller Mohammed Keita scoret to av målene da Godset endelig vant. – Hetsen fra Klanen tente meg ekstra, sa han etter kampslutt. VIF har ny kamp allerede onsdag.

0-1 for Ranheim 26. mai. 0-2 for Bodø/Glimt 16. juni. 0-4 for Molde 22. juni. 2-2 mot Sarpsborg 08 1. juli. 0-2 for Stabæk fire dager senere. 1-2 for Lillestrøm 14. juli. Og 1-3 for Bodø/Glimt 5. august.

Slik har det sett ut for Strømsgodset i Eliteserien siden de slo Tromsø 3-1 på Marienlyst 19. mai. Kun ett poeng av 21 mulige har blitt tatt på de siste sju ligakampene, men søndag skulle de få en etterlengtet opptur mot Vålerenga. En scoring av Lars-Christopher Vilsvik og to av Muhammed Keita sørget for en meget viktig 3-2-seier til Godset over Vålerenga.

Seieren var også Henrik Pedersens første som Strømsgodset-trener.

– I dag er det en lagseier, vi gjør alt vi kan for å vinne. Vilsvik burde vært BB (banens beste). I dag er vi bedre enn Vålerenga sammenlagt, sa Keita til Eurosport etter kampen.

Han ble buet på av Klanen da han ble byttet inn etter pause. Tomålsscoreren spilte i Vålerenga i 2017.

– Det var på grunn av dem at jeg var i fyr og flamme i dag. De puttet bensin på bålet, sa Keita.

Keita spilte også under Ronny Deila i Godset da de ble seriemesterer i 2013.

Vålerenga kom ned på jorda etter fire strake kamper uten tap.

– Jækla surt. De første 25 åpner vi veldig bra. Vi har bra kontroll på kampen, Godset skaper ingenting. Så begynner forsvarstrøbbelet. Vi gjør ting jeg ikke har sett vi har gjort. Vi slipper til veldig enkle mål. Vi skaper ting, vi er med i kampen hele tiden, vi slåss, men vi taper enkle dueller, som på det siste målet. Vi taper to dueller før det siste målet, da blir det ikke lett å vinne fotballkamper, sa Vålerenga-trener Ronny Deila til Eurosport etter oppgjøret.

Perle fra Vilsvik

Etter 39 rimelig tamme minutter på Marienlyst tok det skikkelig fyr i teltet etter en corner. Innersvingeren fra nysigneringen Mikkel Maigaard ble klarert, men på første touch klinket Lars-Christopher Vilsvik til. Ballen gikk gjennom hele feltet og i mål.

Scoringen var Vilsviks første i Eliteserien siden juli 2016.

Like etter pause sendte innbytter Muhamed Keita hjemmelaget opp i 2-0. Keita fikk ballen på 30 meter, dro seg inn i banen og plasserte ballen lekkert via stolpen og i mål. Da ble det vill jubel på Godset-benken.

Keepertabbe

Aron Dønnum reduserte like etter for gjestene. Vålerenga vant ballen høyt i banen og Felix Horn Myhre fant Dønnum ute på høyre kant. Dønnum vendte bort Herman Stengel før han plasserte ballen i mål, via hanskene til Godsets nysignering Martin Hansen. Den kunne dansken gjort mer med.

Keita slukket Vålerenga-håpet bare ti minutter senere, da han kom alene med Kristoffer Klaesson. Keita var kald som en fisk da han plasserte ballen under den utrusende målvakten.

20 minutter senere kunne det igjen blitt satt spørsmålstegn til Hansens keeperarbeid. Dønnum svingte inn en corner som traff hodet til Johan Lædre Bjørdal. Noen centimeter foran bokset Hansen ut i løse luften. Headingen til VIF-stopperen gikk rett i mål. Dermed var det 3-2.

Flere mål ble det ikke på Marienlyst. Godset ligger fortsatt sist, men nå er det bare ett poeng opp til Sarpsborg 08 på 15.-plass og to opp til Stabæk. Tromsø på trygg grunn ligger fire poeng over Godset.

Vålerenga tapte søndag sin første kamp siden 0-3-tapet for Rosenborg 16. juni. De ligger nå på 6.-plass, plassen bak RBK, med 25 poeng. (NTB)

KAMPFAKTA

Strømsgodset – Vålerenga 3-2 (1-0)

Mål: 1-0 Lars Vilsvik (40), 2-0 Muhamed Keita (49), 2-1 Aron Dønnum (51), 3-1 Keita (62), 3-2 Johan Lædre Bjørdal (71).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Duplexe Tchamba, Strømsgodset.

Lagene:

Strømsgodset (4-3-3): Martin Hansen – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Duplexe Tchamba, Prosper Mendy – Herman Stengel, Jack Ipalibo (Johan Hove fra 60.), Mikkel Maigaard – Kristoffer Tokstad, Mustafa Abdellaoue (Muhamed Keita fra 46, Lars Sætra fra 88.), Moses Mawa.

Vålerenga (4-2-3-1): Kristoffer Klaesson – Efraín Juárez (Christian Borchgrevink fra 85.), Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Herolind Shala – Aron Dønnum, Matthías Vilhjálmsson, Felix Myhre (Mohammed Abu fra 51.) – Bård Finne (Deyver Vega fra 70.).

Eliteserien fotball menn søndag, 17. runde:

Bodø/Glimt – Viking 2-1, Haugesund – Ranheim 0-1, Kristiansund – Odd 1-1, Strømsgodset – Vålerenga 3-2.

Spilt lørdag: Rosenborg – Tromsø 5-2.

Spilles mandag: Lillestrøm – Mjøndalen.