Sport

Til nye høyder

Landslagstrener Nossum tar med seg de norske skiløperne til Martin Forcades hjemby, som forberedelser til OL.

I slutten av august tar Eirik Myhr Nossum (33) med seg allroundløperne, kvinnelandslaget og sprinterne til høydeopphold i franske Font-Romeu, hjemstedet til skiskytteren Martin Fourcade.

Normalt har norske langrennsløpere holdt til i italienske Livigno på denne tiden.

Fylle kunnskapsbasen

– Det blir over samme lest og samme høyde som tidligere. Jeg var der i mai og sjekket forholdene, og det så veldig bra ut. Treningsmessig så det også bra ut, og vi prøver noe nytt. Jeg tror det kan være positivt, sa Nossum til NTB. Font-Romeu ligger for øvrig på nøyaktig samme høyde som langrennene under Beijing-OL i 2022 går. Norge har ingen erfaring med hvordan det er å konkurrere på slike høyder, og oppholdet i Font-Romeu skal hjelpe til med å fylle på kunnskapsbasen.

Ikke Val Senales

I oktober blir det også forandringer. Mens enkelte sprintere og allroundløperen Emil Iversen var sammen med enkelte av kvinnelandslagsløperne i høyden i Val Senales sist sesong, blir det bare kvinnene som drar dit denne gangen. Mennene dropper den tradisjonelle samlingen i Val Senales helt.

– Vi var ikke i Val Senales i fjor heller med unntak av Emil, og han kom hjem med farang. Vi fikk gått bra på ski på Sjusjøen i samme tidsrom i fjor, og det var godt nok. Det ønsker vi å prioritere i den perioden også i år. Så får vi se hva vi gjør etter Davos. Jeg vet allerede at jeg da har en god gjeng som kommer til å ligge i mellomhøyde for å forberede seg til Tour de Ski, sier Nossum. Løpere som Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger og Didrik Tønseth kommer trolig alle til å trene i høyden rundt og etter løpene i Davos i midten av desember. Det samme kan bli tilfelle for Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo. (NTB)