Sport

Simon Yates vant sin andre etappe i Tour de France da Julian Alaphilippe viste svakhetstegn

Sammenlagtleder Julian Alaphilippe viste søndag for første gang svakhetstegn i årets Tour de France. Franskmannen tapte 27 sekunder på en tøff fjelletappe.

Det var Simon Yates som vant den 185 kilometer lange etappen. Briten, som også vant den 12. etappen, fikk søndag en fri rolle av Mitchelton – Scott etter at sammenlagtshåpet Adam Yates spolerte sine sjanser for en topp tre-plassering opp Col du Tourmalet lørdag.

Opp førstekategoristigningen Prat d'Albis benyttet Yates sjansen da han rykket fra bruddkamerat Simon Geschke. Sammenlagtstrytterne klarte aldri å hente igjen briten, som med det tok sin andre etappeseier i Tour de France.

– Jeg er stolt over hva jeg utrettet i dag. Det var en ekstremt hard dag, og jeg kjørte som jeg liker på en aggressiv måte. Etappen var nok en gang en mulighet for meg, og jeg grep sjansen med begge hender, sa Yates i karakteristisk offensiv stil i et intervju sendt på TV 2.

På annenplass kom Thibaut Pinot, mens Mikal Landa ble tredje.

Pinot takket for sist

Julian Alaphilippe uttalte etter lørdagens etappe at han syntes Thibaut Pinot virket sterk da han tapte for landsmannen i den bratte avslutningen.

Det viste seg at Alaphilippe hadde rett. For søndag viste overraskelsesmannen Alaphilippe for første gang svakhetstegn da var sjanseløs til å følge Pinot opp Prat d'Albis.

– Jeg forventet en hard dag. Laget gjorde en god jobb med å beskytte den gule trøyen og kontrollere løpet. Jeg er glad for å beholde den gule trøyen enda en dag. Fokuset er på meg selv, og nyte hver dag i gul trøye, sa en tydelig lettet Alaphilippe i et intervju vist på TV 2.

Pinot kjørte seg for alvor inn i kampen om den gule trøya. Før etappen var han tre minutter og tolv sekunder bak. Etter nok en knallsterk etappe er 29-åringen kun ett minutt og 50 sekunder bak før rytterne tar fatt på alpene etter en hviledag.

Fjorårsvinner Geraint Thomas ble kjørt av i starten av siste stigning, men briten kom sterkt tilbake til sjuendeplass. Han hentet med det inn tid i sammendraget og er nå kun ett minutt og 25 sekunder bak Alaphilippe. På tredjeplass er fortsatt Steven Kruijswijk, nå ett minutt og 47 sekunder bak.

Aktive nordmenn

Etappen ble preget av flere offensive ryttere som ønsket å komme i brudd. Blant andre ga Amund Grøndahl Jansen det et skikkelig forsøk, men han måtte til slutt konsentrere seg om å hjelpe tredjeplasserte Steven Kruijswijk mellom fjellene.

Sven Erik Bystrøm var aktiv fra start og fikk med seg fire andre ryttere, men bruddet ble raskt nøytralisert.

Mandag er det den siste hviledagen i Tour de France før rittet avgjøres neste uke.