Sport

Oppsal-trener Gisle Olsen: – Jeg klarer ikke å booste noe mer nå

Oppsal ligger for øyeblikket på bånn av tabellen og trener Gisle Olsen er klar på at dersom laget rykker ned fra 2. div. er hans tid som Oslo-lagets trener over.

Gisle Olsen har vært trener for Oppsal A-lag i flere år og blant annet vært med på to opprykk til andre divisjon. Et i 2016 og et i fjor, men nå står de nok en gang i fare for nedrykk. Dersom sistnevnte blir tilfellet tror Oppsal-treneren at hans tid som klubbens trener er over.

– Hvis vi ikke klarer det nå får jeg litt lufta ut av meg. Jeg klarer ikke å booste noe mer nå, jeg føler at jeg har gitt det jeg kan så kan vi få nye og mer krefter inn istedenfor. Noen ganger er tiden inne for litt endring. Med to opprykk og to nedrykk fortsetter du ikke, forteller Olsen til Dagsavisen.

Ikke krise

Likevel understreker Oppsal-treneren at det ikke er krise for klubben dersom de skulle rykke ned, da det å etablere seg i norsk toppfotball er en krevende oppgave.

– Oppsal er en breddeklubb. Vi er flinke på bredde og mangfold. Toppfotball setter litt andre krav til klubb, økonomi og treningskultur. Vi er litt midt imellom. Skal man etablere seg i norsk toppfotball må man kanskje være villig til å gjøre ekstra ordinære tiltak for å vippe deg opp på det nivået, forteller Olsen.

– Det er ikke katastrofe om vi rykker ned, verre for andre klubber. Vi har gjort to reale forsøk, så rykker vi ned igjen nå har vi fått to streker under svaret. Oppsal kan være fornøyd med å være i 3. divisjon også, fortsetter han.

Et realt forsøk

Oppsal har vist at de kan være på høyde spillemessig med de andre lagene i serien, med både uavgjort mot lag som ligger på øverste halvdel av tabellen og seier mot Sotra på fjerde plassen. Likevel tas det for få poeng, noe som sitter mentalt for spillerne, men Olsen har ikke gitt opp enda.

– Det er snakk om å overleve. Vi har ryddet opp med noen spillere ut og noen spillere som kommer inn. Vi vil snu den negative trenden og gjøre et realt forsøk på å få tre lag bak oss. Det er sju/åtte kamper igjen, så det er teoretisk mulig, men det blir en formidabel oppgave, sier han.

Oppsal, som nå ligger på bunnen av tabellen med 6 poeng, starter høstsesongen på hjemmebane mot Senja på lørdag.

Mer fra Dagsavisen