Sport

Norsk trio bokser på britisk stevne til helgen

Proffbokserne Ingrid Egner, Alexander Hagen og Kevin Melhus skal lørdag i aksjon under stevnet Boxing Summer Ball i Bracknell utenfor London.

Egner går sin tredje kamp som proff og jakter sin tredje seier. Hun skal opp mot den langt mer meritterte polakken Karina Kopinska i super fjærvekt.

– Kopinska er en tøff polakk som har møtt store boksestjerner som Katie Taylor, Estelle Mossely og vår egen Katharina Thanderz. Dette blir en bra test så tidlig i karrieren min, sier Egner i en pressemelding fra NENT-gruppen.

Kevin Melhus, som er ubeseiret på seks proffkamper, skal bokse sin første kamp utenlands. Han møter briten Ossie Jerver, som har vunnet seks og tapt åtte kamper, i cruiservekt.

– Jeg gleder meg til å gå min første kamp London, som nå er det heteste stedet for boksing, sier Melhus.

Alexander Hagen har vist stor framgang det siste året og har blant annet vunnet tre av sine fire siste kamper på knockout. Han møter franske Guevork Marakian i Bracknell-stevnet og jakter der sin 14. seier i sin 17. proffkamp.

– Jeg møter en veldig aggressiv franskmann som kommer for å krige, så det vil bli en tøff kamp. Men det kommer bare til å få ut det beste av meg, sier Hagen.

Den norske deltakelsen på stevnet like utenfor London skjer som følge av et samarbeid mellom Oslo Bokseklubb, Melhus Promotions og promotorselskapet Siesta Boxing.

Mer fra Dagsavisen