Sport

Arild Berg: Den beste landslagsspilleren Norge aldri fikk

Arild Berg har forlatt oss. Det gir noen refleksjoner.

Arild Berg valgte å gå ut av tiden, 43 år gammel.

«Folk spør meg ofte om det der. Om jeg sørger over at jeg ikke fikk fullbyrdet meg selv som fotballspiller. Men greia med fotball; det handler like mye om da du var en liten gutt, du fikk være ute litt lenger på kvelden, du kom hjem med grønske på shortsen og la deg omtrent med fotballskoene på. Du skal vinne bra mange cupfinaler for å trumfe gleden du følte ved fotball som syvåring».

Sitatet er fra Arild Berg, videreformidlet av Bodø.nu etter det triste budskapet lørdag kveld. Den yngste av brødrene Berg, fra den unike fotballfamilen i Bodø, ble av mange omtalt som det aller største talentet. Nå har tre generasjoner fra familien spilt på Bodø/Glimt, men Arild vil bli husket for kampen han kjempet. Og gleden han viste over det han fikk oppleve.

Jeg husker da Lyn gjorde hva de kunne for å restarte karrieren for atten år siden og få bukt med sykdommene han slet med, Lyn var en viktig klubb for familien Berg. Far Harald «Dutte» var hovedårsaken til Lyns storhetstid på slutten av 60-tallet, sønnen Runar spilte der senere. Arild var i Lyn i to sesonger, men fikk ikke spilt en eneste kamp.

Han var gjennom over 100 behandlinger på tre kontinenter før han omsider i 2005 fikk diagnosen «kronisk utmattelsessyndrom», mer kjent som ME. Han ble uføretrygdet før han var 30 år gammel.

Arild var det aller største talentet som vi fikk se blomstre i noen få kamper på slutten av 90-tallet. I noen Glimt-kamper mot Vålerenga var han så dominerende og teknisk overlegen at man glemte skuffelsen over VIFs prestasjoner. Det er noen ganger man bare må la seg forbløffe over talentet som utspiller seg.

Arild Berg var den beste landslagsspilleren Norge aldri fikk.

Reidar Sollie

Sportssjef i Dagsavisen.