Sport

Sørensen med klar beskjed til Bærum-spillerne: – Dette skal vi bruke VIF-kampen til

Onsdag kan Bærum og Jan-Derek Sørensen sende Vålerenga på hodet ut av cupen i 3. runde. Men det er ikke først og fremst avansement som står i hodet på den tidligere VIF-profilen.

9. juni 2004 slo Bærum ut VIF av cupens 3. runde med 3-2 på hjemmebane. Kim Nysted (2) og Bjørnar Sund scoret for vertene, mens Freddy dos Santos og Kjetil Rekdal nettet for VIF. Det var sist gang lagene møttes i tellende kamp, ifølge NIFS.

Nå skriver vi juni 2019. Det er nok en gang klart for Bærum – Vålerenga i cupens 3. runde. Kan cupbomben smelle på ny?

– Det er alltid en viss sjanse for at man kan klare det. Jeg har ikke sett statistikk på hvor ofte 2.-divisjonslag slår ut lag fra Eliteserien, men det skjer vel ikke veldig ofte, sier Bærum-trener Jan-Derek Sørensen til Dagsavisen.

Les også: «Eggen fikk VIF til å opptre som lydige statister» (DA+)

VIF-tap

Den tidligere VIF-, Lyn-, Rosenborg- og Dortmund-spilleren er usikker på hvorvidt det er en fordel å møte Vålerenga nå. Ronny Deilas mannskap kommer med to 0-3-tap i sekken (mot Lillestrøm og RBK) fra Eliteserien.

– Det kan slå begge veier. Ikke lett å si. Det er uansett et av Norges beste lag vi møter, og vi gleder oss. Det blir gøy, sier Bærum-treneren.

– Hva må man gjøre for å lykkes mot Vålerenga?

– Du tenker resultat med det spørsmålet? Det gjør ikke jeg. Jeg tenker at vi lykkes hvis vi kommer fra kampen med at vi har lært noe, at vi har blitt bedre. Det blir nyttig for spillerne å kjenne på det å møte elitespillere, svarer 47-åringen.

Saken fortsetter under bildet

OSLO 20060910: Fotball. Jan Dererk Sørensen og FFK trener Knut Torbjørn Eggen i mixed sone etter eliteserieoppgjøret på Ullevål søndag. VIF slo FFK 5-1.
Foto Morten Holm / SCANPIX .

Jan-Derek Sørensen som VIF-spiller i 2006. Foto: NTB scanpix

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Erfaring

– Ingen lag går til en kamp for å tape, men resultat er ikke innfallsvinkelen min. Dette handler om å få en god erfaring, legger han til.

– Hvordan er stemningen i gruppa foran en slik kamp? Er det en ekstra nerve der?

– Jeg er ganske nøye med at vi skal holde konsentrasjonen oppe. Vi spilte mot Mjølner mandag, så det er først fra nå av at vi skal tenke på Vålerenga. Vi skal «preppe» gutta og ha friske bein til matchen.

– Du har selv en lang karriere som aktiv å se tilbake på. Hva betyr cupen for deg?

– Cup er moro. Jeg har spilt i fem finaler selv. Det er gøy. Cupen handler om at det avgjøres der og da. Og kommer man langt, vokser oppmerksomheten rundt laget. Og det er bra at elitelagene spiller borte de første rundene. Da får publikum og spillere på nivåene under Eliteserien lov til å oppleve besøk fra de beste. Det er kult med eliteseriespillere på mindre arenaer, sier Jan-Derek Sørensen.

Les også: Isnes stiller spørsmål ved NFFs cup-oppsett i 3. runde (Dagsavisen +)

Trives

Selv er han inne i sin første jobb som hovedtrener. Foreløpig ligger 47-åringens mannskap på 7.-plass i 2. divisjon, avdeling 2. Det er seks poeng opp til Grorud på tabelltoppen.

– Jeg trives godt i Bærum, ingen tvil om det. Det er en klubb som passer meg godt. Jeg får presentere mine tanker, ha fokus på utvikling og på det å bli bedre. Man må selvfølgelig ha resultater, og vi har ikke lyst til å rykke ned. Men det er utvikling jeg er opptatt av, sier han.

– Og jeg ser ikke på tabellen. Det holder å gjøre det i høst en gang. Det hjelper ikke laget å se på tabellen, legger Sørensen kjapt til.

Kommentar: 0-6 på to kamper. Og Vålerenga har punktert. (Dagsavisen+)

Nyeste fra Dagsavisen.no: