Sport

Denne VIF-spilleren møter gamle venner på Lerkendal

Matthías Vilhjálmsson tror ikke på en kald mottakelse når han vender tilbake til gamle kjente på Lerkendal søndag. Mange gode minner til tross, han vil ikke vise Rosenborg nåde. – Det blir en spesiell kamp for meg. Men jeg har veldig lyst til å slå dem.

Han peker og instruerer, går på løp og tar for seg i duellene på treningen på Intility torsdag formiddag. Islendingen Matthías Vilhjálmsson er lysten på tre poeng mot Rosenborg søndag. Det synes på innsatsen.

Ronny Deila og hans team hadde beordret innlegg og avslutninger, før det hele ble rundet av med spill fire mot fire. Vilhjálmsson satset knallhardt i duellene og brukte sine vel 85 kilo muskler på kunstgresset iført shorts og T-skjorte i den ganske så kalde junidagen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Gleder seg

Angriperen Vilhjálmsson kom fra nettopp Rosenborg, søndagens motstander, i vinter. Det er ikke rart han gleder seg til en retur til Trondheim.

– Familien min bor der fortsatt. Jeg har så mange gode minner derfra og har mange gode venner, i et lag, som jeg har veldig lyst til å slå, smiler han.

Les også: Skadesmell i Vålerenga

En kamp

Islendingen er enig i at jo, møtet med RBK er bare en kamp, men han innrømmer også at den betyr noe mer.

– Det blir en spesiell kamp for meg. Men vi har gode muligheter om vi spiller som et lag og ligger kompakt og viser litt av det samme som vi viste mot finske HJK i treningskamp i pinsen. Vi var gode på kontringer og slapp lite til imot, sier han om kampen VIF vant 4–1 til slutt.

Han trekker også fram den defensive jobben der alle må ta i et tak.

– Vi mener jo at vi har god innsats i hver kamp, men det ser ikke alltid ut sånn når man har store avstander. Det er viktig at vi løper riktig og ikke som hodeløse høner, sier han.

Vil ha mer

Vilhjálmsson har fem scoringer på 11 kamper i blå trøye og ligger med det og vaker på mål i hver annen match. Men det er ikke nok for islendingen. han vil ha mer.

– Jeg synes det har gått litt opp og ned. Det burde vært noen scoringer til. Vi har hatt mange vanskelige bortekamper og jeg har spilt litt tier også, ikke bare spiss, sier han rett etter treningen.

Såpass rett etter trening er det, at han helst vil at vi sitter under intervjuet. Restitusjon er viktig. Men hva med mottakelsen søndag? Vil trønderne på Lerkendal ta ham godt imot?

– Jeg tror jeg får en god mottakelse, men så vet man aldri. Vi er konkurrenter nå. Men jeg tviler på at det blir en stor pipekonsert, smiler han lurt.

Om årets sesong mener Vilhjálmsson det har vært for mye krisemaksimering i media altfor tidlig i en rekordjevn liga der VIF ligger på 4. plass, fem poeng bak Molde på toppen og fem poeng foran RBK på 11. plass.

– Halve ligaen kan ta gull. Det er så jevnt at hvis du vinner to-tre kamper på rad, så er du oppe i toppen. Så, det laget som er mest stabile over en lang sesong, kommer til å bli seriemester, avslutter ham.

Les også: Ibrahim leies ut fra Pafos

Nyeste fra Dagsavisen.no: