Sport

Vrakes heltene?

Lucas Moura og Divock Origi ble de store heltene for Tottenham og Liverpool i mesterligasemifinalene. I kveld kan de måtte se finalen fra benken.

Origi scoret to mål, blant dem den avgjørende scoringen, da Liverpool snudde 0-3 til 4-3-seier sammenlagt over Barcelona i returkampen i semifinalen. Belgieren fikk da en svært sjelden sjanse fra start.

Lucas Moura sto på sin side bak samtlige tre scoringer da Tottenham slo Ajax 3-2 borte i sin returkamp og sikret finaleplassen på flere scorede bortemål. Brasilianeren, som kom til Spurs fra Paris Saint-Germain i januar 2018, scoret også et svært viktig mål da han på tampen utlignet til 1-1 i gruppespillkampen mot Barcelona i desember. Den scoringen sendte London-klubben til utslagsrundene. Når mesterligatrofeet står på spill i Madrid i kveld, er det på ingen måte gitt at de to heltene får en like fremtredende rolle for sine lag.

Kane-retur

Tottenham har etter alle solemerker måltyven Harry Kane tilbake i sin startoppstilling, hvilket kan koste Moura plassen i laget. I Liverpool er både Mohamed Salah og Roberto Firmino meldt skadefrie og klare til kamp. Dermed må Origi med stor sannsynlighet starte på benken. Verken Salah eller Firmino var på banen da finalebilletten ble sikret på mirakuløst vis mot Barcelona. Lucas Moura har fått mye spilletid av Tottenham-manager Mauricio Pochettino etter at Kane skadet ankelen i mesterligakvartfinalen mot Manchester City i april. Nå drømmer han om at lørdagen i Madrid blir et nytt karriereklimaks.

– Alt dette er en eneste drøm, og nå har jeg muligheten til å spille finalen og vinne turneringen jeg alltid har drømt om, sier Kane til Det europeiske fotballforbundets (UEFA) nettsider.

– Dette er utvilsomt det beste øyeblikket i hele min karriere.

Foreløpig foreligger det ingen fasit på om han får manager Pochettinos tillit i den spanske hovedstaden.

Aldri vunnet

Kane har meldt seg selv klar til kamp, men Pochettino har vært forsiktig med å gi garantier rundt at måltyven er restituert nok til å starte kampen.

Argentineren kan samtidig også komme til å rydde plass til både Kane og Moura i sin startoppstilling. Skulle så skje, får Moura en siste sjanse til å overbevise Brasils landslagssjef Tite om at han fortjener en plass i troppen til Copa America i neste måned. Mohamed Salah er på sin side fullt restituert etter hjernerystelsen som tvang ham til å stå over semifinalereturen mot Barcelona. Egypteren er en udiskutabel starter.

Svaret på hvordan finaletrenerne Jürgen Klopp og Pochettino komponerer sine mannskap, kommer én time før kampstart i Madrid.

Tottenham jakter sin første mesterligaseier, mens Liverpool har vunnet Europas gjeveste klubbturnering fem ganger (inkludert serievinnercupen). (NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: