Sport

Han blir i praksis ny landslagssjef i langrenn

Langrennssjef Espen Bjervig (46) får utvidet ansvarsområde og blir ansvarlig for hovedtrenerne etter at Vidar Løfshus ga seg som landslagssjef.

Av Stian Johnsen

Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding torsdag.

– Espen Bjervig skal fortsette å lede norsk langrenn, nå også med direkte ansvar for de tre hovedtrenerne Ole Morten Iversen (kvinner), Eirik Myhr Nossum (menn allround) og Arild Monsen (menn sprint), sier Torbjørn Skogstad, leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund.

– Dette betyr at lederansvaret og arbeidsoppgavene i den tidligere landslagssjefrollen nå blir organisert på en ny måte, fortsetter Skogstad.

Bjervig er fortsatt langrennssjef i Norges Skiforbund, en stilling han har hatt siden juli i fjor. For å gi Bjervig nødvendig tid til å følge opp toppidretten har langrennsledelsen valgt å gjøre rokeringer i organisasjonen:

Pål Rise får ansvar for kompetanseutvikling og administrative funksjoner, mens Ulf Morten Aune skal følge opp para-elite-, junior- og rekruttlandslagene.

– Sammen skal vi arbeide verdibasert og fokusert for å bidra til at vår etablerte og krevende målsetting om å være verdens beste langrennsnasjon ivaretas, sier Skogstad.

Vidar Løfshus var landslagssjef i langrenn fra 2011 og ut denne sesongen, noe som var en meget suksessrik periode. Han var ansatt i skiforbundet siden 2006.