Sport

Åpner sak mot Maradona etter politiske uttalelser

Mexicos fotballforbund har åpnet sak mot Diego Maradona etter fotballegendens hyllest av Venezuelas president Nicolás Maduro.

Maradona trener 2.-divisjonsklubben Dorados, og uttalelsen falt på pressekonferansen etter lagets 3-2-seier over Tampico Madero søndag.
– Jeg dedikerer denne seieren til Nicolás Maduro og alle lidende venezuelanere, sa Maradona.
Det er slett ikke første gangen at den argentinske fotballegenden har kommet med kontroversielle utsagn, og det hjalp heller ikke at han kom med et par friske spark mot USA.
– Disse yankeene (USA), verdens sheriffer, tror at bare fordi de har verdens største bombe, så kan de ture fram akkurat som de vil. Men, nei, det kan de ikke. Ikke mot oss, sa Maradona.
Diego Maradona har tette bånd til Maduro, akkurat som han hadde til Fidel Castro i sin tid. Maduro er også en politiker på venstresiden.
USA støtter opposisjonspolitikeren Juan Guaidó og mener at han er Venezuelas rettmessige president. USA og rundt 50 andre land mener at Maduro ble gjenvalgt på ulovlig vis sist mai.
Maradona har også gjentatte ganger kommet med skarpe utfall mot USAs president Donald Trump.
Mexicos Fotballforbund bekrefter at de har åpnet disiplinærsak mot Maradona fordi han har brutt forbundets etiske koder. (NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: