Sport

Nils Johan Semb slutter som sportssjef for herrelandslaget

Nils Johan Semb trapper ned og slutter som sportssjef for landslaget i fotball. Han går over i en deltidsstilling som seniorrådgiver i eliteavdelingen i NFF.

59-åringen går over i en 40-prosentstilling fra 1. mars. Han vil ha stillingen fram til han går av med avtalefestet pensjon (AFP) i kombinasjon med pensjonsvederlag i mars 2021.

– Jeg ønsker å frigjøre tid til å gjøre andre ting etter mange år med stor reise- og pendlevirksomhet. Nå har Lars (Lagerbäck) etablert og satt sitt støtteapparat og rutiner, og kjernen i en spillergruppe han satser på er på plass. Dermed er rollen som sportssjef smalere, og jeg mener det er riktig å bruke min tid og ressurser på andre oppgaver. I tillegg føles timingen riktig etter at vi har lagt bak oss et historisk godt landslagsår, og en omorganisering på sport med en ny eliteavdeling er under etablering med ny ledelse, sier Nils Johan Semb til fotball.no.

(NTB)