Sport

VIF-tap mot Mjøndalen: – Økonomien plager oss ikke

(Vålerenga - Mjøndalen 0-2). Vålerenga styrte 80 prosent av kampen mot Mjøndalen søndag. Men tapte. Ronny Deila overlot coachingen til Johannes Moesgaard.

Det eksperimenteres både på og utenfor banen i Vålerenga. I søndagens treningskamp mot Mjøndalen i LSK-hallen styrte assistenttrener Johannes Moesgaard laget, mens Ronny Deila satt i ullgenser på tribunen. Og var fornøyd med det han så.

Mjøndalens Vegard Hansen derimot, styrte sitt lag fra A til Å.

VIF har fulgt denne oppskriften i alle første omganger til nå, men denne dagen ble Deila sittende på tribunen for å studere alle de 22 spillerne laget benyttet.

To sene scoringer

At Andreas Hellum og Jibril Bojang (spilte juniorfotball i VIF) dundret inn to  mål for Mjøndalen i sluttminuttene, var det ikke så mange som brydde seg om. Men resultatet vil begge lag bli minnet på når de møtes igjen til serieåpningen på Intility arena 30. mars.

– Kampen mister jo litt verdi når Vålerenga bytter hele laget, var Vegard Hansens hjertesukk fra sidelinja.

Han var strålende fornøyd med resultatet, selv om han måtte innrømme at det ikke ga et helt riktig bilde av kampen.

VIF sterke fra start

For da Vålerenga kjørte sin første-ellever fra start hadde Mjøndalen rett og slett pusteproblemer den første halvtimen. Et VIF-lag med høyt balltempo bestemte alt, men skaffet seg ikke veldig store sjanser. Bård Finne og Chidera Ejuke hadde de to største, men avslutningene ble for svake.

I stedet skjøt Sondre Liseth i stanga på motsatt side da MIF endelig lyktes med høyt press og brøt et VIF på vei framover.

Matthias Vilhjalmsson har hatt infuensa og var ute av spill og Fitim Azemi tok over spissplassen uten at det løsnet for ham.

Chidera Ejuke fikk 10-er-rollen bak ham og var mye involvert. Men igjen var det Mohammed Abu og Magnus Lekven som dominerte midtbanen og som styrte laget.

Bård Finne var bevegelig og god og skapte mye og begge backene var aktive med fremover.

Vegard Hansens plan var å forstyrre VIF i igangspillet uten at det lyktes. Til det var VIF for ballsikre. Mjøndalen spilte uten en syk Christian Gauseth.

Deila vil ha i gang unggutta

Etter pause byttet VIF etterhvert hele laget og kampbildet ble annerledes. I praksis var banen full av spillere fra aldersbestemte landslag.

Ronny Deila sa til Eurosport at han var strålende fornøyd med hele kampen og den gjennomkjøringen alle unggutta fikk.

– Veldig nyttig for alle våre unge spillere. I hele første omgang styrer vi kampen og viser at vi har kommet et stykke på vei. Men vi mangler litt på siste tredel ved å score mål, sier Deila.

Avviste økonomitrøbel

Han fikk også spørsmål om VIFs påståtte pressede økonomi og avviiste at det var noe problem for den daglige driften.

Før helgen spekulerte Dagbladet i at klubben gikk 30 millioner kroner i minus i fjor. Men både Dagbladet og Dagsavisen har fått beskjed at fjorårets resultat ikke offentliggjøres før til årsmøtet i begynnelsen av mars.

Men etter uro fra supporterne la daglig leder Erik Espeseth en redegjørelse ut på klubbens hjemmesider sent fredag kveld.

– At det ville bli røde tall i fjor har vi visst lenge og dette jobber vi med hver dag for å bedre. Vi har en god eier og vi har full kontroll på det vi driver med, sier Deila, som understreker at alle spillerne får den lønna de skal ha.

Og hevdet at dette ikke var noe tema i spillergruppa i det daglige.

Det vi vet er at støtteapparatet er skåret ned og at økonomi- og regnskapssjefen har sagt opp. Og en rekke spillere er leid ut.

Denne uka reiser laget på treningsleir til Marbella og i neste kamp mot Dynamo Kiev 9. februar vil det antatte førstelaget få mer spilletid.

KAMPFAKTA

Vålerenga - Mjøndalen 0-2 (0-0)

LSK-hallen: Ca. 150 tilskuere.

Mål: 0-1 Andreas Hellum (86), 0-2 Jibril Bojang (90).

Vålerenga startet slik: Adam Larsen Kwarasey - Christian Borchrevink, Jonatan Tollås Nation, Markus Nakkim, Samuel Adekugbe - Magnus Lekven Mohammed Abu,  - Aron Dønnum, Chidera Ejuke - Fitim Azemi.

Etter pause: Petter Karlsen - Christian Borchrevink (Leo Cornic 60), Markus Nakkin (Harald Martin Hauso (60), Ivan Näsberg, Samuel Adekugbe (Oscar Opsahl 60) - Sakarias Opsahl, Felix Horn Myhre, Erik Israelsson - Aron Dønnum (Osame Sahori 60), Sander Werni, Magnus Grødem.

Mer fra Dagsavisen