Sport

Syklene er fremtiden

Norske kvinner føder færre og færre barn. Samtidig vil vi se flere og flere sykler på gater og torg i årene som kommer. Kanskje det blir syklene som tar over etter oss mennesker?

Trass i Kongens anmodning om at vi skal være snille mot hverandre i 2019 har det nye året bare fortsatt som det gamle. Vi ser det i mediene og i kommentarene på nettet. Folk er i tottene på hverandre som aldri før. Tenker svarthvitt. Gir hverandre de mest horrible karakteristikker.

Syklene derimot er utstyrt med et helt annet type lynne enn oss mennesker. En sykkel som blir henslengt bak en busk blir jo bare liggende der uten å klage og lage bråk helt til eieren eller noen andre finner det for godt å plukke den opp igjen.

Kanskje med litt rust her og der, men hva så?

Er det luft nok i dekkene og hjulene går rundt uten altfor mye motstand, ja, da går det bra og vel så det.

En sykkel venter alltid tålmodig utenfor butikken når vi skal handle. Den kommer ikke rullende og skriker og maser etter godteri før middag, slik mang en forelder har opplevd med egne barn.

Så hvorfor dette pokkers gnålet om at vi skal lage flere barn i dette landet? Hva skal nå egentlig det være godt for? Blir vi færre mennesker blir det bare desto bedre plass til syklene.

Som allerede påpekt krangler ikke syklene om uvesentligheter og tar livet av hverandre for et godt ord. Syklene vil garantert ikke trille denne skjøre kloden vår utfor himmelstupet.

Derfor vil vi i Syklistaksjon 2019 legge inn et godt ord for sykkelen som arvtagere til Moder Jord.