Sport

Får han United-jobben?

Et ligagull til Liverpool reduserer Solskjærs sjanser til fast jobb i Manchester United. Og nordmannen må uansett ha stor suksess for å kunne få jobben, mener Dagsavisens Espen Rusdal.

Ole Gunnar Solskjær liker seg med og uten ball på Old Trafford.

Det kom som en overraskelse at Mourinho fikk sparken i Manchester United. Men det vær nærmest et sjokk at vår egen Ole Gunnar Solskjær tar over. Riktignok midlertidig, men det gjelder jo alle fotballmanagere. De får stort sett sparken alle som en, før eller siden. For Solskjær handler det om å ta vare på sjansen.

Solskjær er i gang med den største oppgaven i fotball; lede verdens mektigste klubb ut av en dal med middelmådige resultater. Terminlista taler for suksess. Allerede står Solskjærs menn med seks poeng på de to første kampene og det virker som at alle trekker i samme retning. Men hva med selve jobben? Den er jo tiltenkt Tottenhams Mauricio Pochettino.

For å klare det, må Solskjær få forsvaret til å fungere. United har allerede sluppet inn flere mål enn de gjorde i hele forrige sesong. Dessuten har det blitt baklengs i begge matchene under Solskjær.

Les også: Solskjær har tatt innpå City

Han må også få Pogba til å blomstre. Pogba bekreftet første dag på trening uten Mourinho at jo da, franskmannen er enn kjip fyr. Han skal etter sigende ha ropt; «ja, han kødda med feil fotballspiller», om Mourinho-sparkingen. Fortsatt ser han altså seg selv som større enn klubben. Assistent Michael Carrick tok umiddelbart affære og kjeftet på Pogba.

Solskjær har vært Pogbas trener tidligere, da han ledet reservene i United, og det ser nesten ut til at et kjent fjes var nok til at Pogba fant igjen formen.

For at United-jobben skal bli fast, må Solskjær oppnå suksess. Stor suksess. Ja, det holder nok ikke med en pokal i FA-cupen. En fjerdeplass i serien kan kanskje være tilstrekkelig. Men hva om Liverpool skulle vinne ligaen? Da er Solskjærs sjanser reduserte. Et Liverpool-gull vil svi såpass at en fast ansettelse av Solskjær kan sitte litt vel langt inne. Har United is nok i magen til å satse på Solskjær i jakten på Liverpool neste sesong?

Les også: Schmeichel kan bli Solskjærs makker

Det kan føles mer som et sjansespill å gå for en umerittert nordmann, framfor en velprøvd argentiner. Men Pochettino har ikke hentet pokaler med Tottenham han heller. Det er litt avhengig av hva spillerne synes og ikke minst hva en sjuende far i huset mener; Alex Ferguson. Om United skulle vinne Champions League derimot, da vil det bli vanskelig å droppe Solskjær. Fansen er allerede i stor grad på Solskjærs side og med suksess i Europa vil han bli den kanskje største legenden av dem alle. Rarere ting har skjedd i fotballen.