Sport

Tittelforsvareren fikk en drømmestart

Den nye sesongen NHL-sesongen er i gang. Og tittelforsvareren leverte.

Washington Capitals fikk en perfekt start på den nye NHL-sesongen. Tittelforsvareren ga seg ikke før det sto 7–0 hjemme mot Boston Bruins.

Jevgenij Kuznetsov ble tomålsscorer i premierefesten, mens svenske Nicklas Bäckström var sentral med tre assist.

Også Capitals’ superstjerne Alexander Ovetsjkin kom på scoringslista. Før kampstart var russeren sistemann ut fra spillertunnelen, og han entret isen med stil. Bærende på Stanley Cup-trofeet tok han en runde rundt banen.

To år på rad

Washington Capitals har ambisjoner om å gjøre som Pittsburgh Penguins og vinne Stanley Cup (NHL-sluttspillet) to år pa rad. Penguins greide det med triumfer i 2016 og 2017.

Utestengelse

7-0-seieren kom noen timer etter at det ble kjent at Capitals-profilen Tom Wilson er utestengt i 20 kamper. Han ble straffet for å taklet svenske Oskar Sundqvist svært stygt i søndagens treningskamp mot St. Louis Blues.

Wilson er ingen hvem som helst i Washington Capitals. Canadieren spiller til vanlig i førsterekka sammen med Ovetsjkin. Forrige sesong ble Wilson suspendert hele tre ganger.

– Vi har aldri hatt en spiller i moderne tid som har blitt utestengt så mye og så ofte. For 16 kamper siden traff han en annen spiller i hodet, sa en talsperson for NHLs disiplinærnemnd til ESPN.

Frisk bot

Wilson er også ilagt en sviende bot på over 1,2 millioner dollar. Det tilsvarer 10,3 millioner kroner.

– Jeg er ganske overrasket. Det er synd for Tom at ligaen bruker ham til å sette et eksempel, sa Capitals-profilen T.J. Oshie.

Det er uklart hvor lenge Sundqvist er ute av spill. Rett etter smellen ble han liggende urørlig på isen, men han kviknet til da han fikk hjelp.

Toronto Maple Leafs innledet sesongen med 3-2-seier i den canadiske duellen med Montreal Canadiens. (NTB)

Mer fra Dagsavisen