Sport

Lagerbäck kan plukke fritt

Norge jakter årets fjerde strake landskamp-seier når Pamana er motstander onsdag kveld.

Av Sjur Natvig

ULLEVAAL STADION: Lars Lagerbäck hadde samtlige spillere i trening på Ullevaal stadion mandag, to dager før landskampen mot Panama.

Det er første gang under samlingen at han har fullt mannskap i aksjon, og det på tross av en tøff batalje på Island lørdag. Det drøyde riktig nok før alle var på plass, og Alexander Sørloth måtte tåle ironisk applaus da han som 24. og siste spiller jogget ut på gresset. Da hadde de andre stått klare i flere minutter til fellespraten som innleder alle treninger.

– Det ser ut som spillerne tåler en del. Alle gjennomførte treningen som de skulle, og det har fungert kjempebra. Jeg har intet spesielt å rapportere, sa Lagerbäck på spørsmål om skadesituasjonen.

Les intervju med Berge: Ønsket av giganter (DA+)

Han sa at Sander Berge fortsatt vil ha begrenset spilletid dersom han skal i aksjon mot Panama. Genk-proffen er så vidt tilbake etter en langtidsskade.

– Jeg vil ikke få uvenner i Belgia, så han spiller iallfall ikke 90 minutter, sa Lagerbäck.

Mot Island var Berge god, men det var bestemt at han skulle nøye seg med en omgang.

Les også: King: - Jeg må få lov til å være litt sur når jeg ikke får starte

Stengt

Som på Island stengte Lagerbäck treningen to dager før kamp etter oppvarmingen. Frammøtte journalister fikk så vidt med seg en angrepsøvelse der Joshua King og Ola Kamara ble brukt på topp, Mats Møller Dæhli på venstre og Fredrik Midtsjø på høyre kant og Berge og Ole Selnæs sentralt på midtbanen.

Hva som skjedde de siste tre kvarterene er landslagets hemmelighet.

Lagerbäck gjorde det allerede før hjemreise fra Island klart at han vil gjøre endringer på flere plasser, i det som blir Norges siste oppkjøringskamp før høstens seks Nations League-kamper. (NTB)

Les også: Hedersdoktor Lagerbäck (DA+)