Sport

Grorud vil helst ha VIF i neste runde

(Grorud - Tønsberg 2-0). Grorud fortsetter på medgangsbølgen og ønsker seg byens beste lag i neste cuprunde.

Det var ingen kamp for evigheten på Grorud kunstgress onsdag kveld, men Grorud kjempet seg videre til 2. runde i cupen.

Etter den sterke seriestarten med seier borte over Hønefoss ventet en ny tøff kamp mot Tønsberg, som nå befinner seg i 3. divisjon.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Målløs

Men laget hadde forberedt seg godt og tok opp kampen med Groruds tøffe spill. Dermed klarte de å kneble Grorud lenge og spillemessig var det et skritt tilbake for Grorud. Første omgang ble lenge en stillingskrig som endte målløs.

Først fem minutter etter pause satt den første scoringen da Zirak Ahmed scoret på straffe. Og ti minutter senere markerte spissen Fredrick Pettersen seg igjen ved å avgjøre kampen.

Les også: Skeid videre i cupen: Drømmer om RBK-møte (DA+)

Opptur

– Tønsberg klarte å ødelegge mye av vårt spill, men vi kjempet oss videre og vant kampen uten å imponere. Nå ønsker vi oss Vålerenga, eller et annet lag vi kan slå, sa trener Eirik Kjønø til klubbens facebookside.

For Grorud var det uansett en ny opptur resultatmessig og laget kan få en attraktiv motstander i neste runde som spilles 1. mai. Fredag settes runden opp av Norges Fotballforbund.

KAMPFAKTA

1. runde NM onsdag

Grorud - Tønsberg 2-0 (0-0)

Grorud match kunstgress: 210 tilskuere.

Mål: 1-0 Zirak Ahmed (straffe 50), 2-0 Fredrick Pettersen (60).

Dommer: Hakan Catalgøl, Løvenstad.

Fotball-NM menn onsdag, 1. runde:

Eik Tønsberg – Sandefjord 1-6, Kløfta – Lillestrøm 0-3, Kvik – Ranheim 0-1, Sandviken – Brann, Skarphedin – Odd 0-9, Skjervøy – Tromsø 1-3, Skjold – Haugesund 0-3, Sunndal – Kristiansund 0-4, Træff – Molde 1-6, Vestfossen – Strømsgodset 1-4, Vigør – Start 1-8, Østsiden – Sarpsborg 2-9, Årvoll – Vålerenga 0-8, Ullern – Stabæk 3-5 e.o.

Spilles torsdag: Melbo – Bodø/Glimt, Trygg/Lade – Rosenborg.

Øvrige kamper:

Bjørnevatn – Alta 0-3, Harstad – Mosjøen 5-3 e.o., Arendal – Fløy 2-0, Asker – Follo 5-0, Bergsøy – Aalesund 2-1, Byåsen – Levanger 0-3, Bærum – Drøbak-Frogn 2-1, Eidsvold Turn – Kjelsås 1-3, Eiger – Egersund 0-1, Fana – Nest Sotra 0-1, Frigg – Strømmen 0-3, Gjelleråsen – Ull/Kisa 0-3, Grorud – Tønsberg 2-0, Halsen – Fram 0-4, Harstad – Mosjøen 5-3 e.o. Herd – Brattvåg 1-4, Korsvoll – Lørenskog 0-1, Kvik Halden – Fredrikstad 0-4, Lillehammer – Hønefoss 0-2, Lommedalen – Skeid 0-2, Madla – Viking 0-2, Nybergsund – Elverum 0-1, Oppsal – Kongsvinger 0-4, Orkla – Nardo 2-1, Os – Åsane 1-6, Raufoss – Skjetten 6-0, Senja – Finnsnes 2-1, Sola – Sandnes Ulf 2-3, Staal Jørpeland – Bryne 0-1, Steinkjer – Strindheim 4-2, Stjørdals-Blink – Kolstad 6-0, Tertnes – Fyllingsdalen 0-1, Vidar – Vardeneset 5-1, Vindbjart – Jerv 1-2, Volda – Hødd 0-1, Ørn Horten – Lyn 3-1, Øystese – Sogndal 1-4, Arna-Bjørnar – Lysekloster 1-4 e.str., Flint – Mjøndalen 2-4 e.o., Fløya – Tromsdalen 1-3 e.o.,Fjøra – Florø 2-3 e.o., Pors – Notodden 1-2 e.o., Sortland – Mjølner 1-2 e.o, Sotra – Vard Haugesund 5-4 e.str., Junkeren – Mo 1-0, Tynset – HamKam 0-3, Valdres – Brumunddal 2-1 e.o.

Spilles torsdag: Lokomotiv Oslo – KFUM Oslo.

Spilt tirsdag: Moss – Kråkerøy 4-0. (NTB)

Mer fra Dagsavisen