Sport

Her tar Tyskland OL-gull nummer 14

Tyske Francesco Friedrich vant OL-gull i firerbob søndag og sendte med det landet sitt over Norge på lista over nasjoner med flest gull i årets OL. De stanser på 14 gull ettersom Tyskland tapte ishockeyfinalen mot OAR.

Av NTB

PYEONGCHANG: Friedrich ledet før det fjerde og siste heatet og tok landets tredje OL-gull av tre mulige i bob. Friedrich hadde med seg Candy Bauer, Martin Grothkopp og Thorsten Margis.

Tyske Nico Walther tok sølv i sin OL-debut og delte det med det sørkoreanske hjemmehåpet Won Yun-jong, som forsvarte sølvplassen etter den første dagen.

Det 14. tyske gullet i Pyeongchang gjør at landet tangerer Canadas gullantall fra Vancouver-OL i 2010, men Tyskland har allerede ett sølv mer enn canadierne tok (7).

Det gjør også at Marit Bjørgen må vinne søndagens tremil for å tangere Tysklands gull og bli tidenes mestvinnende land i et vinter-OL. Det fordrer da også at tyskerne ikke vinner OL-finalen i ishockey. Det klarte de ikke selv om de ledet finalen 50 sekunder før slutt. Men det russiske laget utlignet rett før slutt og vant i forlengningen.

Tremila som nå pågår er OLs siste øvelse.

Det norske laget har allerede satt rekord i antall medaljer i et OL med 38. (NTB)