Sport

Satset og tapte i Big Air-finalen

Et vanvittig mot og innsatsvilje kunne fort ha sikret Torgeir Bergrem (26) OL-medalje i big air, men det endte i knall og fall.

Av Egil Sæther

PYEONGCHANG: Trønderen sa at han var typen som ikke tenkte så mye, og det så ut som om konkurrentene var av samme alen.

Det florerte med fall gjennom hele OL-konkurransen, og det var en innsatsvilje av en annen verden.

Her kunne ingen si at det ikke ble prøvd. Svensken Niklas Mattsson brakk tommelen i sitt første triks, og dermed var det over for ham.

Bergrem satt det første trikset, men mislyktes i de to neste forsøkene.

Da ble det som i beste fall kunne ha endt med seier til en 7.-plass.

– Det så ut som om det var ganske mange som ikke tenkte så mye. Det var rå satsing på alle mann?

– Ja, vi er noen tullinger alle mann. Det er sånn det er. Du må være litt smågal for å holde på med det vi driver med. Det er ikke noe nytt. Målet var å vise fram for folk hva vi holder på med, og det synes jeg at vi klarte bra, sa Bergrem til NTB.

Skiftet triks

Bergrem er blant de mest rutinerte i feltet, og etter sitt første hopp var han i tet.

Det siste trikset ble til bare «nesten».

– Det er bedre å prøve og feile enn ikke å prøve i det hele tatt. Er det ikke det dem sier?

– Hvor trygg var du på det 1440-hoppet?

– Jeg er ikke så veldig trygg på det. Jeg skulle egentlig ikke gjøre det en gang. Jeg skulle gjøre et annet triks, men så trynet jeg på det under treningen. Jeg fikk det ikke helt til, og det fant jeg først ut etter treninga. Ståle (Sandbech) kom og sa at jeg ikke skulle gjøre det. Gjør det i stedet. Han mente at det var det smarteste, det var bare det at jeg ikke hadde tenkt på det før.

Bergrem har gjort trikset før da det ble bronse i X Games i Hafjell i 2017.

Han angret ikke på at han byttet triks. Han angret bare på at han ikke hadde gjort det før. Da kunne han ha gjort det på trening og funnet ut av det han kalte smårusk.

– Hadde jeg hatt et forsøk til så tror jeg at jeg fått det til. Men sånn er det. Du kan ikke tenke sånn. Jeg var relativt nær. På en skala fra én til 10, så var det kanskje en nier. Hadde jeg landet det siste hoppet, så kunne jeg tatt en medalje, sa klæbyggen.

Det var «all in» som var taktikken, og sånn ble det.

– Jeg sa før konkurransen at enten kommer jeg langt opp, eller så kommer jeg langt ned. Jeg gidder ikke å prøve på en 4.-plass, jeg prøver å vinne. Jeg hadde vært mer forbannet om jeg hadde tatt en 1260 og kommet på 4.-plass. Nå er det greit.

Usikker framtid

Allerede søndag drar Bergrem på ferie. Da står det puddersnø på programmet i Canada. Etter det venter US Open.

– Og så? Hvilke tanker har du om den videre brettkarrieren?

– Det er vanskelig å si. Jeg tenker ikke så mye. Jeg tar det som det kommer. Jeg skal et steg tilbake til våren og se på mulighetene mine. Da finner jeg ut av det. Det blir nok litt, men det er ikke sikkert at jeg kommer til å være like på. Vi får se. Det har vært en intenst i en periode, og jeg gidder ikke å ta noen avgjørelse akkurat nå. (NTB)