Sport

Zlatan beskylder svensk presse for rasisme

Den svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic langer ut mot svensk presse i et nytt intervju.

Av Adrian Richvoldsen

Han sier til den franske TV-stasjonen Canal+ at svenske medier ikke er på hans side på grunn av hans bakgrunn.

Manchester United-spilleren har bosnisk far og kroatisk mor.

– Det handler om rasisme, lyder det fra den svenske stjernen som fortsetter.

– Det finnes «undercover-rasisme», det er jeg hundre prosent sikker på. For jeg heter ikke Andersson eller Svensson. Hvis jeg hadde het det, ville de forsvart meg selv om jeg ranet en bank. Det lover jeg.

Han sier samtidig at svensk presse har stukket ham i ryggen. 36-åringen har ofte skapt overskrifter med sine selvsikre uttalelse, noe som har fått folk til å kalle ham arrogant.

Siden hans karriere startet i Malmö FF har han vært utpekt som det sorte får, mener han.

– Da jeg kom til Malmö FF ble jeg ikke akseptert som alle andre. Jeg merket at jeg ikke passet inn. Jeg var det sorte får, de aksepterte meg ikke og likte ikke min holdning. Jeg var ikke som de andre. Jeg var ikke blond og hadde ikke hvit svensk hud.

Ibrahimovic har 11 ganger blitt kåret til Sveriges beste fotballspiller, noe som er rekord med god margin. Den neste på lista over antall priser, har to. (NTB)

Mer fra Dagsavisen